Thuis blijven werken
Leerlijn

Thuis blijven werken

Of het na Corona allemaal nooit meer hetzelfde wordt, dat zal de tijd leren. Wat het ook wordt, deze leerlijn laat je in ieder geval nuttige aspecten zien die essentieel zijn om efficient en succesvoller thuis te werken. 

Of het na Corona allemaal nooit meer hetzelfde wordt, dat zal de tijd leren. Feit is dat veel organisaties en mensen wel definitief gewend zijn geraakt aan thuiswerken. Daar hoort voor de meesten een totaal nieuwe kijk op werken bij. Het werk blijft hetzelfde, maar de aanpak laat grote verschillen zien. 

 

Beslissingen die je anders in directe samenspraak met collega’s neemt, liggen bij thuiswerken vaker op je eigen bordje. Daarover gaat de eerste training.

Bij thuiswerken is zelfdiscipline van belang. Een niet te onderschatten factor daarbij is de manier waarop jij je tijd indeelt, zelfstandig en met inachtneming van jouw eigen grenzen en mogelijkheden. In de volgende cursus krijg je daar waardevolle handvatten voor aangereikt.

En als je dan toch moet wennen aan het zelf managen van je tijd en je activiteiten? Dan zal het je niet verbazen dat een slimme aanpak van e-mail-communicatie een cruciaal aandachtspunt is voor iedereen die thuis werkt. Hoe slim ben jij op dat punt?

Een totaaloverzicht van alles wat er komt kijken bij thuiswerken vind je in de gelijknamige online training. Goed om eens te kijken waarin je uit eigen ondervinding al een draai hebt gevonden. En ook om goede ideeën op te doen waar je nu juist nog níet aan gedacht had.

Ook thuiswerken gaat natuurlijk niet zonder overleg. Is een live meeting op de werkvloer alleen succesvol bij het hanteren van goede spelregels, dat geldt zeker ook voor de etiquette van het online vergaderen.

Het is best mogelijk dat je, ondanks jouw bewuste benadering van het verschijnsel thuiswerken, toch tegen bepaalde grenzen bent aangelopen. Het is verstandig om dan de bijbehorende signalen niet te negeren. Een online training waar je beslist verder mee komt is ‘Burnout voorkomen’. Een andere goede suggestie zou kunnen zijn de e-learning ‘RET – Juiste keuzes maken vanuit een beredeneerde situatie’.