Vitaal bestaan
Leerlijn

Vitaal bestaan

Vitaal leven en die vitaliteit in stand zien te houden: niet voor niets gaat dit over een 21e eeuwse vaardigheid. Deze leerlijn helpt je om zowel fysiek als mentaal vitaler in het leven te staan.

Vitaal leven en die vitaliteit in stand zien te houden: niet voor niets gaat dit over een 21e eeuwse vaardigheid. Mensen van jouw generatie verkeren in de luxe om tot op een ongekend hoog niveau voor zichzelf een vitaal bestaan vorm te geven. Daarbij gaat het om een mentale opgave, maar ook om heel gewone dagelijkse dingen, die eigenlijk iedereen allang wist. Zowel het één als het ander wordt via deze leerlijn over het voetlicht gehaald.

Om jouw bestaan van echte vitaliteit te voorzien, moet je snel kunnen schakelen. Want alles verandert hoe langer hoe sneller. Het liefst wil je daarbij je hart volgen, maar ook nog eens je verstand goed gebruiken. Om daarin verder te komen, bewijs je jezelf een grote dienst via de uitgangspunten van de zogenoemde ‘Rationeel Emotieve Therapie’.

Een mentale flexibiliteit opbouwen is één ding. Maar zoals de oude Grieken al wisten, vindt een gezonde geest het erg plezierig om in een gezond lichaam te wonen. Een gezonde leefstijl creëert daarvoor de gewenste voorwaarden.

Genoeg beweging en goed eten, daarin schuilt voor een belangrijk deel het geheim van een vitaal bestaan. Als je wilt ontdekken dat gezond en lekker best samen kunnen gaan, dan is de volgende cursus in deze leerlijn een logische vervolgstap.

Het gaat bij vitaliteit om een goede balans. Anders dan alle andere levende wezens, zijn wij mensen in staat ons bewust te zijn van goede manieren om in balans te komen en die balans ook te handhaven. Dat begint in ons brein, zoals het luisterboek duidelijk maakt waarmee je deze leerlijn in stijl kunt afsluiten.

In deze online leeromgeving beschik je ook over leerproducten die je kunnen helpen om af te rekenen met zaken die jouw vitale bestaan in de weg zitten. Als aanvulling op deze leerlijn zou je kunnen overwegen om een training te volgen over ‘Omgaan met slaapproblemen’, ‘Afvallen’ of misschien over ‘Burnout voorkomen’. Een vitaal bestaan is en blijft de moeite waard om extra aandacht aan te blijven besteden...