Succesvol bijdragen aan een koopbeslissing

Online cursus Succesvol bijdragen aan een koopbeslissing

Wat is de beste aanpak om je klant zo te beïnvloeden dat deze uiteindelijk tevreden is over zijn of haar koopbeslissing? Wat moet je wel zeggen en wat kun je maar beter achterwege laten? Deze en andere praktische vragen komen aan bod in deze online cursus waarmee jij jouw verkoopvaardigheden kunt verbeteren!

Wat is de beste aanpak om je klant zo te beïnvloeden dat deze uiteindelijk tevreden is over zijn of haar koopbeslissing? Welke bijdrage kun jij hieraan leveren? Wat moet je wel zeggen en wat kun je maar beter achterwege laten? Heeft de klant altijd gelijk? Of mag je hem of haar ook wel tegenspreken? En wist je dat bijverkoop en plaatsvervangende verkoop (een soort van cross-selling) ook goed kunnen meewerken aan een succesvolle koopbeslissing? Deze en andere praktische vragen komen één voor één aan bod in een overzichtelijke e-learning waarmee jij jouw verkoopvaardigheden kunt verbeteren!

Doel van de cursus

De online cursus 'Succesvol bijdragen aan een koopbeslissing' helpt jou zo te handelen dat de klant met een goed gevoel de winkel verlaat en graag nog eens bij jou terugkomt. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van de hoofdprincipes van het overtuigen 
  • Bespreken van plaatsvervangende verkoop en bijverkoop
  • Kennis van begrippen als 'follow-up', 'bijartikel' en 'vervolgartikel'
  • Kennis van verloop verkoopgesprek
  • Omgaan met klantweerstanden
  • Afronden van een verkoopgesprek

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Succesvol bijdragen aan een koopbeslissing' duurt ongeveer 25 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1,5 week.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die zijn of haar verkoopvaardigheden wil verbeteren.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Overtuigen en beïnvloeden, Op de behoeften en verwachtingen van de klant richten, Omgaan met verandering en aanpassen.

Lesmaterialen

De cursus 'Succesvol bijdragen aan een koopbeslissing - Optimaliseer je verkoopvaardigheden met deze sales training.' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Begrippenlijst, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Praktijkopdrachten, Communicatieopdracht, Leerjournaal, Samenvatting, Aanbevolen aanpak.

Toetsing

De online cursus 'Succesvol bijdragen aan een koopbeslissing' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!