Service- en klantgerichtheid voor Service Monteurs
Leerlijn

Service- en klantgerichtheid voor Service Monteurs

Goede service is goud waard. Hoewel technici meestal niet degenen zijn die lange termijnrelaties met klanten onderhouden, zijn zij wel bepalend voor de kwaliteit van de klantrelatie.

Deze leerlijn is voor technici die regelmatig in contact staan met de klant. Vaak heeft een klant na het sluiten van de deal veel contact met de technici binnen de organisatie. Als die samenwerking stroef verloopt heeft dat directe gevolgen voor de relatie met de klant. Met deze leerlijn proberen we dit allicht te voorkomen. Leer iets over jezelf en over het plezier dat een goede klanterelatie jou in je werk kan bieden.

Klanten zijn prima in te delen in bepaalde typen, waar je jouw aanpak op kunt laten aansluiten. Met behulp van modellen om klanten te typeren werk je aan je eigen zelfverzekerdheid in je omgang met klanten. Dat komt dus iedereen ten goede in de relatie met elke klant!

Als je deze e-learning doet, zul je ontdekken dat ultieme klantgerichtheid alleen werkt, als het bij het DNA van het bedrijf of de organisatie gaat horen. De training is zeer praktisch opgezet en bevat tal van eye-openers die ontleend zijn aan recente onderzoeksresultaten. Alle voorbeelden die in deze cursus besproken worden, zijn direct uit het leven gegrepen.

Klachten en lastige klanten, iedereen die op de een of andere manier werkt met klanten heeft er wel eens mee te maken. Soms is het moeilijk te beslissen hoe je omgaat met een klant die een klacht heeft. Geef je de klant gelijk of niet, het belangrijkste is dat de klant tevreden weer weg gaat.

Iedereen heeft wel zo ongeveer in beeld wat bedoeld wordt met 'service'. Maar wat er precies bij komt kijken, wat 'goede service' is, en onder welke voorwaarden er precies van jou verwacht wordt om concreet service te verlenen. Via deze cursus krijg je in iets meer dan een kwartier op een rij gezet wat de voornaamste punten van service verlenen zijn, en vooral hoe jij op een zelfverzekerde manier daarmee kunt werke