Autisme en het syndroom van Asperger

Online cursus Autisme en het syndroom van Asperger

Deze online training gaat over het syndroom van Asperger en over ontwikkelingsstoornissen behorende bij het autisme-spectrum. De cursus is bedoeld voor mensen die zelf één van deze diagnoses hebben en voor hun naasten.

Autisme Spectrum Stoornis omvat verschillende aandoeningen. Over het algemeen wordt het syndroom van Asperger als één daarvan beschouwd. Maar er zijn ook mensen die het beschouwen als een aparte aandoening die losstaat van autisme.

Wij hebben er in deze cursus voor gekozen om Asperger en (andere vormen van) autisme als één onderwerp te behandelen. Dit omdat er veel overeenkomsten zijn in de manier van uiten en in er zo goed mogelijk mee omgaan.  

Doel van de cursus

In de online cursus 'Autisme en het syndroom van Asperger' leer je meer over aandoeningen in het Autisme Spectrum Stoornis. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Meer zicht op syndroom van Asperger en autisme
  • Beter omgaan met syndroom van Asperger en andere vormen van autisme

Duur en studiebelasting

Deze cursus duurt circa 10 uur. Wil je het maximale rendement uit je online cursus halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2 weken.

Doelgroep

Deze online cursus is bedoeld voor mensen met één van de volgende ontwikkelingsstoornissen: autisme of syndroom van Asperger.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Begeleiden, Aandacht en begrip tonen, Leren, Ontwikkelen.

Lesmaterialen

De online cursus 'Autisme en het syndroom van Asperger' bestaat uit: E-Books, Video's, Informatiebladen.

Toetsing

Deze online cursus wordt afgesloten met een eindtoets.

Certificaat

Na het succesvol afronden van deze cursus ontvang je een certificaat.

Hoe gaat dit in zijn werk:

  1. Je volgt de online training in zijn geheel.

  2. Is de training succesvol afgerond dan klik je op de gele balk met de tekst:  ‘Klik hier om uw CERTIFICAAT VAN DEELNAME aan te vragen!’

  3. Het certificaat ontvang je via e-mail en mocht je deze niet hebben ontvangen, check ook even je spambox!

Tip: Bewaar je certificaten en/ of plaats deze bij je (Linkedin) profiel, At Monday Talentcard® , portfolio of CV.