Brainstormen

Online cursus Effectieve brainstormsessies voor leidinggevenden

In deze online training leer je hoe je brainstormsessies kunt inzetten in je team of organisatie. Je leert hoe je een goede 'brainstorm' voorbereidt en uitvoert.

Sta jij als leidinggevende vaak voor beslissingen waaraan veel kanten zitten? Ga je dan af op je eigen intuïtie en begin je meteen met het aandragen van die ene oplossing? Of vind je het de moeite waard om eerst wat extra tijd te nemen voor het afbakenen en in kaart brengen van het probleem? In de online training 'Brainstormen op het werk' leer je stap voor stap hoe je binnen jouw team een slimme methode kunt inzetten voor het maken van een doeltreffend en realistisch beleid. Resultaat: Een beter lopende organisatie door het benutten van alle interne creativiteit.

Doel van de cursus

In de online training 'Effectieve brainstormsessies voor leidinggevenden' leer je hoe je brainstormsessies kunt inzetten in je team of organisatie. Je leert hoe je een goede 'brainstorm' voorbereidt en uitvoert. Je ogen gaan open voor het creëren van mogelijkheden waar je anders nooit aan zou hebben gedacht. Ook wordt uitgelegd wat de beste manier is om na de brainstorm een gerichte follow-up te realiseren. Ontdek de onvermoede krachten die in jouw team of organisatie verborgen liggen!

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Effectief leidinggeven aan een brainstormsessie in een groep 
  • Een brainstormsessie goed voorbereiden
  • Op een doeltreffende manier de groep enthousiasmeren
  • Op een goede manier follow up geven na de brainstormsessie 
  • Je hebt kennis gemaakt met twee theoretische modellen Denkhoeden en Morfologische Matrix en begrijpt hoe deze van invloed zijn op een effectieve brainstormsessie

Duur en studiebelasting

De cursus 'Effectieve brainstormsessies voor leidinggevenden' duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen, gebruik dan de downloads en het oefenmateriaal bij de cursus. De totale studiebelasting bedraagt 2 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor managers, leidinggevenden, teamleiders, projectteamleden, beleidsmakers en werkgevers. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: Samenwerken en overleggen, Formuleren en rapporteren, Vakdeskundigheid toepassen, Analyseren, Onderzoeken, Creëren en innoveren, Leren.

Lesmaterialen

De cursus 'Effectieve brainstormsessies voor leidinggevenden' bestaat uit een e-learning met audio- en videomateriaal, instructie werken met 'Denkhoeden' en de instructie 'werken met Morfologische Matrix'. 

Bij deze training kan je het e-book 'Brainstormen' gebruiken als naslagwerk.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De cursus 'Effectieve brainstormsessies voor leidinggevenden' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Creativiteit
Informatie-analyse
Initiatief nemen
Plannen en organiseren
Probleemanalyse