Gezonde Gewrichten

Online cursus Gezonde Gewrichten

Deze cursus is geschikt voor iedereen die zijn of haar gewrichten zo lang mogelijk gezond wil houden of minder last wil hebben van gewrichtspijn. Na een uitleg over de functie van gewrichten, krijg je informatie over het voorkomen van gewrichtspijn en/of het verminderen van pijn.  

Gewrichtsproblemen doen zich vaak voor wanneer men ouder wordt. Bukken om iets op te pakken, te trap oplopen of zwaaien is opeens niet meer zo vanzelfsprekend als dat het was. Nu kun je het ouder worden niet stoppen, maar je kunt er wel voor zorgen dat je minder snel last gaat krijgen van je gewrichten.

In deze cursus leggen we je eerst uit wat gewrichten precies zijn en wat hun functie in het lichaam is. Het is per slot van rekening wel handig om te weten hoe ze werken en waaróm ze nou zo belangrijk zijn. We gaan kijken naar de verschillende soorten gewrichten en wat er precies gebeurt op het moment dat je gewrichten minder worden.

Als je eenmaal weet wat precies gewrichten zijn en wat ze doen, dan kun je gaan kijken naar hoe je gewrichtspijn kunt voorkomen of, als je al lijdt aan gewrichtspijn of een gewrichtsziekte, hoe je de pijn kunt verminderen. Dit doen we door enkele voorbeelden van oefeningen te geven, maar ook door te kijken naar wat voor voedsel kan helpen, welke huismiddeltjes wonderen kunnen doen en eventuele supplementen die je kunt nemen. Een dieet dat goed is voor je gewrichten kan namelijk pijn en stijfheid van de gewrichten verminderen, of zelfs voorkomen.

Mocht de gewrichtspijn aanhouden of erger worden, dan wordt er ook informatie gegeven over mogelijke medicatie, injecties en therapieën.

Doel van de cursus

De online cursus 'Gezonde gewrichten' geeft je informatie die kan helpen bij het voorkomen van en/of omgaan met gewrichtspijn.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Meer kennis van de gewrichten (diverse soorten, functies, werking)
  • Voorkomen van gewrichtspijn
  • Verminderen van gewrichtspijn
  • Omgaan met gewrichtspijn

Duur en studiebelasting

Deze online cursus duurt circa 7 uur. Wil je het maximale rendement uit je online cursus halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa  2 weken.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor iedereen die zijn of haar gewrichten zo lang mogelijk gezond wil houden of minder last wil hebben van gewrichtspijn!

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: Onderzoeken, Leren, Gezond bewegen.

Lesmaterialen

De online cursus 'Gezonde gewrichten' bestaat uit: E-Books, Video's, Bonusmaterialen, Tips. Let op: Dit is een Engelstalige cursus met Nederlandse ondertiteling.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal.

Aantal modules

Deze online cursus bestaat uit 1 module.

Toetsing

Deze online cursus wordt niet afgerond met een eindtoets.

Certificaat

Na het succesvol afronden van deze cursus ontvang je een certificaat.

Hoe gaat dit in zijn werk:

  1. Je volgt de online training in zijn geheel.

  2. Is de training succesvol afgerond dan klik je op de gele balk met de tekst:  ‘Klik hier om uw CERTIFICAAT VAN DEELNAME aan te vragen!’

  3. Het certificaat ontvang je via e-mail en mocht je deze niet hebben ontvangen, check ook even je spambox!

Tip: Bewaar je certificaten en/ of plaats deze bij je (Linkedin) profiel, At Monday Talentcard® , portfolio of CV.