Liefde moet

Liefde moet

Over de liefde en de houding van ons hart
Liefde moet onderzoekt allerlei aspecten van de liefde. Wat het is, wat het met je doet, hoe het groeit. Dat het mooi is en blij maakt maar ook andere emoties in je opwekt. Dat het noodzakelijk is.

Het begon met een verlangen van de auteur om iemand te worden die liefheeft vanuit het besef dat liefde het allerbelangrijkste is. Het boek is een ontdekkingstocht, een reis langs allerlei verschijningsvormen en eigenschappen van de liefde. Wat is het eigenlijk? Wat heb je er aan? Kun je ook zonder? Wat doet het met je als je niet liefhebt en wat gebeurt er als liefde in je leven komt en groeit? Er zijn hoofdstukjes als Liefde is mooi, Liefde is blij maar ook Liefde is boos en Liefde is burn-out. Het gaat over dingen die lastig zijn en dingen die je boos maken. Het gaat over lust en hoe dat zich verhoudt tot de liefde. Het stelt de vraag of dit ook iets met God te maken heeft. Als hij liefde is, is liefde dan ook God?

Recensies:

Recensie door: Trudi Sanon 
Liefde Moet is een overdenking over 12 facetten van liefde. Een uitnodigend verhaal dat vlot leest en tegelijkertijd diepgang heeft. De auteur stelt veel vragen, geeft voorbeelden en neemt je als het ware mee in een gesprek over liefde, vriendschap, trouw en relaties. Gaat problemen en teleurstelling niet uit de weg maar is toch optimistisch en hoopvol. Een boek dat blij maakt, aanspoort en je elke keer opnieuw iets te zeggen heeft. Een pareltje!

Over de Auteur

Ton Smit groeide op in een gereformeerd gezin als derde van zes kinderen. Hij vertelde als jongen al verhaaltjes aan zijn kleine broertje en zusje. Later volgde hij een schrijverscursus. Dat resulteerde in kinderverhalen in de Donald Duck en Taptoe. Hij trouwde en kreeg drie kinderen die inmiddels volwassen zijn. Liefde moet is zijn eerste boek voor volwassenen. Ton is een verteller en wil altijd inspireren.

Competeties:

Liefde; relaties; levenshouding; inspiratie; persoonlijke groei; geloof; trouw; ontrouw; lust; blijdschap; schoonheid; burn-out; vergeving; God; intimiteit; pornografie; lijden