Inkoop

Online cursus Inkoop

Alleen natuurtalenten doen de inkoop voor hun onderneming op basis van hun fijne neus voor zakendoen. Maar inkopen kun je ook leren! Deze online training geeft je een totaaloverzicht van alles wat komt kijken bij een planmatig en doelgericht inkoopbeleid.

Alleen natuurtalenten doen de inkoop voor hun onderneming op basis van hun fijne neus voor zakendoen. Maar inkopen kun je ook leren! Deze online training geeft je een totaaloverzicht van alles wat komt kijken bij een planmatig en doelgericht inkoopbeleid. 

Doel van de cursus

De online cursus 'Inkoop' geeft je de tools om je inkoopbeleid planmatig en doelgericht in te richten. 

Wat kan of ken je na de cursus

  • Planmatig en doelgericht inkopen
  • Kennis van diverse inkoopvormen ('New task Buy', 'Modified Rebuy', 'Straight Rebuy')
  • Toepassen van programma voor inkoopplanning
  • Kennis van de drie fasen van het inkoopproces (technisch, commercieel en administratief)
  • Onderkennen van belang van een goede evaluatie van het inkoopproces

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Inkoop' duurt circa 8 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 10 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die wat betreft planning en uitvoering betrokken is bij het proces van de inkoop van producten voor een eigentijdse onderneming. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beslissen en activiteiten initiëren, Samenwerken en overleggen, Relaties bouwen en netwerken, Vakdeskundigheid toepassen, Materialen en middelen inzetten, Plannen en organiseren, Ondernemend en commercieel handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'Inkoop' bestaat uit: VideoCollege, Begrippenlijst, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), E-books, Leerjournaal, Stappenplan inkoopbudget bepalen, Stappenplan inkoop, Samenvatting, Aanbevolen aanpak.Aanvullend lesmateriaal: Audioboek 'Geef nooit korting'.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 2 modules. 

Toetsing

De online cursus 'Inkoop' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!