Never Split The Difference (samenvatting)

Never Split The Difference (samenvatting)

Chris Voss onderhandelde voor de FBI met criminelen en terroristen, maar eigenlijk onderhandelen we heel vaak. Het is al aan de orde als jij een ander wilt meekrijgen in iets, of als je iets anders wilt laten lopen dan de ander. Dat is regelmatig zo met bv je partner of collega’s. Lees in Never split the difference hoe je dit aanpakt.

Never Split The Difference (Samenvatting)

Chris Voss onderhandelde voor de FBI met criminelen en terroristen, maar eigenlijk onderhandelen we heel vaak. Het is al aan de orde als jij een ander wilt meekrijgen in iets, of als je iets anders wilt laten lopen dan de ander. Dat is regelmatig zo met bv je partner of collega’s. Lees in Never split the difference hoe je dit aanpakt. Lees meer.....

 

De auteurs

''Christopher Voss'' is een Amerikaanse zakenman, auteur en academicus. Voss is een voormalig FBI-onderhandelaar voor gijzelaars, de CEO van The Black Swan Group Ltd en co-auteur van het boek Never Split the Difference. Hij is adjunct-professor aan de McDonough School of Business van Georgetown University en docent aan de Marshall School of Business van de University of Southern California.

''Tahl Raz'' is een verhalenverteller van grote ideeën in het bedrijfsleven, technologie en sociale wetenschappen die de manier waarop we werken en leven veranderen. Als bekroonde journalist en bestsellerauteur heeft hij alles bewerkt en gepubliceerd, van Inc. Magazine en GQ tot Harvard Business

 

Over de samenvattingen

De samenvattingen van SpeedMBA zijn ultracompact. Of het origineel nu een boek van 200 of van 500 pagina’s is, steeds krijg je in het equivalent van 1,5 tot 2 A4 de gehele essentie van het boek mee. Voor de één is dit de ideale lengte om de kernboodschappen mee te pakken, voor de ander kan het als een aftasting dienen om het echte boek te gaan lezen.

 

De samenvatter Machiel Emmering

Machiel studeerde economie en bedrijfskunde, en is gepromoveerd bij Nyenrode. Hij past dit toe als management consultant, trainer, projectmanager, en ondernemer.

Hij werkte voor o.a. DNB, Sara Lee en Philips, en sinds 2007 als zzp’er voor corporates (o.a. ING, MasterCard, eBay), ministeries (o.a. EZ, I&W, VWS), en grote MKB’ers (o.a. Heerema, TFG, TOPdesk).

Machiel heeft vele artikelen en een diverse boeken geschreven, waaronder Het Bedrijf, de verkorte handleiding en 100 Business Bites. Zijn stijl is los en informeel, maar hij zit wel strak op inhoud. Zijn “ding” is om omvangrijke en schijnbaar complexe gebieden toch logisch, compact en toegankelijk voor iedereen te maken. Zo ontstonden ook de samenvattingen van SpeedMBA. 

Aanpassingsvermogen
Ambitie
Anticiperen
Betrokkenheid
Creativiteit
Durf
Initiatief nemen
Integriteit
Luisteren
Mondelinge vaardigheid
Motiveren
Netwerkvaardigheid
Omgevingsbewustzijn
Onafhankelijkheid
Oordeelsvorming
Overtuigingskracht
Probleemanalyse
Samenbindend leiderschap
Samenwerken
Snel schakelen
Stressbestendigheid
Toewijding
Vasthoudendheid
Verandervermogen
Zelfinzicht
Zelfvertrouwen