The Lean Startup

The Lean Startup

Veel startups zijn binnen 5 jaar gestrand. The Lean Startup legt uit dat dit komt doordat ze teveel voorbereiden en inzetten op onjuiste ideeën, waardoor ze risico’s negeren en schade laten oplopen. Ondertussen doen ze het belangrijkste niet: leren en bijsturen. Lees hier hoe te experimenteren totdat het werkt.

The Lean Startup (Samenvatting)

Veel startups zijn binnen 5 jaar gestrand. The Lean Startup legt uit dat dit komt doordat ze teveel voorbereiden en inzetten op onjuiste ideeën, waardoor ze risico’s negeren en schade laten oplopen. Ondertussen doen ze het belangrijkste niet: leren en bijsturen. Lees hier hoe te experimenteren totdat het werkt. Lees meer.....

 

De auteur

Eric Ries is een Amerikaanse ondernemer, blogger en auteur van The Lean Startup, een boek over de beweging van lean startup. Hij is ook de auteur van The Startup Way, een boek over modern ondernemend management. In 2015 begon Ries met het organiseren van The Long-Term Stock Exchange (LTSE), die een nieuwe Amerikaanse beurs bouwt die tot doel heeft de belangen van bedrijven en langetermijnbeleggers op één lijn te brengen en de ervaring van een beursgenoteerd bedrijf te verbeteren. 

 

Over de samenvattingen

De samenvattingen van SpeedMBA zijn ultracompact. Of het origineel nu een boek van 200 of van 500 pagina’s is, steeds krijg je in het equivalent van 1,5 tot 2 A4 de gehele essentie van het boek mee. Voor de één is dit de ideale lengte om de kernboodschappen mee te pakken, voor de ander kan het als een aftasting dienen om het echte boek te gaan lezen.

 

De samenvatter Machiel Emmering

Machiel studeerde economie en bedrijfskunde, en is gepromoveerd bij Nyenrode. Hij past dit toe als management consultant, trainer, projectmanager, en ondernemer.

Hij werkte voor o.a. DNB, Sara Lee en Philips, en sinds 2007 als zzp’er voor corporates (o.a. ING, MasterCard, eBay), ministeries (o.a. EZ, I&W, VWS), en grote MKB’ers (o.a. Heerema, TFG, TOPdesk).

Machiel heeft vele artikelen en een diverse boeken geschreven, waaronder Het Bedrijf, de verkorte handleiding en 100 Business Bites. Zijn stijl is los en informeel, maar hij zit wel strak op inhoud. Zijn “ding” is om omvangrijke en schijnbaar complexe gebieden toch logisch, compact en toegankelijk voor iedereen te maken. Zo ontstonden ook de samenvattingen van SpeedMBA. 

Aanpassingsvermogen
Ambitie
Anticiperen
Besluitvaardigheid
Creativiteit
Discipline
Durf
Initiatief nemen
Klantgerichtheid
Luisteren
Omgevingsbewustzijn
Oordeelsvorming
Prioritering
Probleemanalyse
Snel schakelen
Stressbestendigheid
Toewijding
Verandervermogen
Zelfvertrouwen