The Balanced Scorecard + Strategy Maps

The Balanced Scorecard + Strategy Maps

De meeste bedrijven presteren niet maximaal, omdat dit een bewuste inzet vergt, waar men niet weet hoe dit te doen. Dit moet bovendien gebalanceerd gebeuren, omdat je verschillende zaken met elkaar in lijn moet brengen. De vraag is dan wat het complete aandachtsveld is. De Balanced Scorecard helpt.

The Balanced Scorecard + Strategy Maps (Samenvatting)

De meeste bedrijven presteren niet maximaal, omdat dit een bewuste inzet vergt, waar men niet weet hoe dit te doen. Dit moet bovendien gebalanceerd gebeuren, omdat je verschillende zaken met elkaar in lijn moet brengen. De vraag is dan wat het complete aandachtsveld is. De Balanced Scorecard helpt. Lees meer.....

 

De auteurs

Kaplan studeerde elektrotechniek aan MIT en promoveerde in 1968 aan Cornell University op een onderwerp uit de Operations Research. Van 1968 tot 1984 doceerde hij accounting aan de Carnegie-Mellon Universiteit. Sinds 1984 is hij hoogleraar aan de Harvard Business School. Hij maakte in 1987 naam met zijn boek Relevance Lost, waarin hij de gangbare methoden van kostprijsberekening bekritiseerde en de grondslag legde voor het systeem van Activity Based Costing. Met David P. Norton introduceerde hij in 1992 het model van de Balanced Scorecard

David P. Norton is een Amerikaanse bedrijfstheoreticus, zakenman en managementconsultant, bekend als co-creator, samen met Robert S. Kaplan, van de Balanced Scorecard. David P. Norton was medeoprichter van Palladium Group, en diende als Chief Executive Officer

 

Over de samenvattingen

De samenvattingen van SpeedMBA zijn ultracompact. Of het origineel nu een boek van 200 of van 500 pagina’s is, steeds krijg je in het equivalent van 1,5 tot 2 A4 de gehele essentie van het boek mee. Voor de één is dit de ideale lengte om de kernboodschappen mee te pakken, voor de ander kan het als een aftasting dienen om het echte boek te gaan lezen.

 

De samenvatter Machiel Emmering

Machiel studeerde economie en bedrijfskunde, en is gepromoveerd bij Nyenrode. Hij past dit toe als management consultant, trainer, projectmanager, en ondernemer.

Hij werkte voor o.a. DNB, Sara Lee en Philips, en sinds 2007 als zzp’er voor corporates (o.a. ING, MasterCard, eBay), ministeries (o.a. EZ, I&W, VWS), en grote MKB’ers (o.a. Heerema, TFG, TOPdesk).

Machiel heeft vele artikelen en een diverse boeken geschreven, waaronder Het Bedrijf, de verkorte handleiding en 100 Business Bites. Zijn stijl is los en informeel, maar hij zit wel strak op inhoud. Zijn “ding” is om omvangrijke en schijnbaar complexe gebieden toch logisch, compact en toegankelijk voor iedereen te maken. Zo ontstonden ook de samenvattingen van SpeedMBA. 

Ambitie
Besluitvaardigheid
Discipline
Informatie-analyse
Initiatief nemen
Omgang met details
Omgevingsbewustzijn
Oordeelsvorming
Overtuigingskracht
Plannen en organiseren
Prioritering