Good to great (samenvatting)

Good to great (samenvatting)

Bedrijven willen goed presteren. Als het even kan méér dan goed: liefst great. Jim Collins onthult dat het geen toeval is dat sommige bedrijven great presteren. Je moet actief ontsnappen aan “slechts” goed zijn. In deze enorme bestseller leer je over de zeven factoren die je daartoe moet snappen en implementeren.

Good to great (Samenvatting)

Bedrijven willen goed presteren. Als het even kan méér dan goed: liefst great. Jim Collins onthult dat het geen toeval is dat sommige bedrijven great presteren. Je moet actief ontsnappen aan “slechts” goed zijn. In deze enorme bestseller leer je over de zeven factoren die je daartoe moet snappen en implementeren. Lees meer.....

 

De auteur

Jim Collins is een Amerikaanse onderzoeker, auteur, spreker en consultant die zich bezighoudt met het onderwerp bedrijfsbeheer en de duurzaamheid en groei van bedrijven. In 1995 richtte hij een managementlaboratorium op in Boulder, Colorado, waar hij nu onderzoek doet en leiding geeft aan leidinggevenden uit de bedrijfs- en sociale sector. 

 

Over de samenvattingen

De samenvattingen van SpeedMBA zijn ultracompact. Of het origineel nu een boek van 200 of van 500 pagina’s is, steeds krijg je in het equivalent van 1,5 tot 2 A4 de gehele essentie van het boek mee. Voor de één is dit de ideale lengte om de kernboodschappen mee te pakken, voor de ander kan het als een aftasting dienen om het echte boek te gaan lezen.

 

De samenvatter Machiel Emmering

Machiel studeerde economie en bedrijfskunde, en is gepromoveerd bij Nyenrode. Hij past dit toe als management consultant, trainer, projectmanager, en ondernemer.

Hij werkte voor o.a. DNB, Sara Lee en Philips, en sinds 2007 als zzp’er voor corporates (o.a. ING, MasterCard, eBay), ministeries (o.a. EZ, I&W, VWS), en grote MKB’ers (o.a. Heerema, TFG, TOPdesk).

Machiel heeft vele artikelen en een diverse boeken geschreven, waaronder Het Bedrijf, de verkorte handleiding en 100 Business Bites.Zijn stijl is los en informeel, maar hij zit wel strak op inhoud. Zijn “ding” is om omvangrijke en schijnbaar complexe gebieden toch logisch, compact en toegankelijk voor iedereen te maken. Zo ontstonden ook de samenvattingen van SpeedMBA. 

Aanpassingsvermogen
Ambitie
Besluitvaardigheid
Betrokkenheid
Creativiteit
Discipline
Durf
Initiatief nemen
Netwerkvaardigheid
Onafhankelijkheid
Ontwikkelen medewerkers
Organisatiegericht aansturen
Plannen en organiseren
Prioritering
Samenbindend leiderschap
Samenwerken
Stressbestendigheid
Toekomstvisie
Toewijding
Vasthoudendheid
Verandervermogen
Zelfinzicht
Zelfvertrouwen