Mastering the Rockefeller Habits (samenvatting)

Mastering the Rockefeller Habits (samenvatting)

De grootste business-iconen blijven intrigerend. Ook om te zien of we er iets van kunnen leren. Harnish nam de businessprincipes die oliemagnaat Rockefeller zo succesvol maakte onder de loep, en zag dat die sterk lijken op de principes van effectief ouderschap. Zo komt zulk succes binnen bereik voor ieder bedrijf!

Mastering the Rockefeller Habits (Samenvatting)

De grootste business-iconen blijven intrigerend. Ook om te zien of we er iets van kunnen leren. Harnish nam de businessprincipes die oliemagnaat Rockefeller zo succesvol maakte onder de loep, en zag dat die sterk lijken op de principes van effectief ouderschap. Zo komt zulk succes binnen bereik voor ieder bedrijf! Lees meer.....

 

De auteur

Verne C. Harnish is oprichter van de Entrepreneurs' Organization, een non-profitorganisatie met ruim 14.000 leden, en de Association of Collegiate Entrepreneurs. Verne Harnish is tevens co-founder en directeur van Gazelles Growth Institute en oprichter en Bestuursvoorzitter van Gazelles Inc. Hij is voorzitter van het universitaire programma "Birthing of Giants" van de Massachusetts Institute of Technology en het MIT/WEO Advanced Business Program voor ondernemers vanaf 40 jaar.

In 2002 heeft hij zijn boek Mastering the Rockefeller Habits gepubliceerd en in 2014 zijn boek Scaling Up. De door Harnish gebruikte scaling up methode is gebaseerd op de werkwijze van John D. Rockefeller en is een uitgebreide versie van zijn boek Mastering the Rockefeller Habits. In het boek schetst Harnish vier "pijlers" voor de bedrijfsgroei: "Mensen", "Strategie", "Uitvoering" en "Cash".] Hij adviseert om dagelijkse "huddles" te houden, korte dagelijkse meetings, zodat kleine bedrijven zich kunnen blijven concentreren op strategische doelen en de uitvoering van de strategie

 

Over de samenvattingen

De samenvattingen van SpeedMBA zijn ultracompact. Of het origineel nu een boek van 200 of van 500 pagina’s is, steeds krijg je in het equivalent van 1,5 tot 2 A4 de gehele essentie van het boek mee. Voor de één is dit de ideale lengte om de kernboodschappen mee te pakken, voor de ander kan het als een aftasting dienen om het echte boek te gaan lezen.

 

De samenvatter Machiel Emmering

Machiel studeerde economie en bedrijfskunde, en is gepromoveerd bij Nyenrode. Hij past dit toe als management consultant, trainer, projectmanager, en ondernemer.

Hij werkte voor o.a. DNB, Sara Lee en Philips, en sinds 2007 als zzp’er voor corporates (o.a. ING, MasterCard, eBay), ministeries (o.a. EZ, I&W, VWS), en grote MKB’ers (o.a. Heerema, TFG, TOPdesk).

Machiel heeft vele artikelen en een diverse boeken geschreven, waaronder Het Bedrijf, de verkorte handleiding en 100 Business Bites. Zijn stijl is los en informeel, maar hij zit wel strak op inhoud. Zijn “ding” is om omvangrijke en schijnbaar complexe gebieden toch logisch, compact en toegankelijk voor iedereen te maken. Zo ontstonden ook de samenvattingen van SpeedMBA. 

Aanpassingsvermogen
Ambitie
Anticiperen
Besluitvaardigheid
Creativiteit
Delegeren
Energie
Informatie-analyse
Omgang met details
Ontwikkelen medewerkers
Oordeelsvorming
Organisatiegericht aansturen
Plannen en organiseren
Prioritering
Probleemanalyse
Stressbestendigheid
Timemanagement
Toekomstvisie