I am a strange loop

I am a strange loop

Hofstadter was er niet blij mee dat vrijwel niemand de kernboodschap van zijn immense cult classic Gödel Escher Bach uit 1979 had begrepen, dus wilde hij die boodschap directer brengen. Centraal staat zelfverwijzing. De kern: bepaal zelf wat (en hoeveel!) je bent/wordt. Zeer conceptueel, maar ook zeer inzichtvol.

I am a strange loop (Samenvatting)

Hofstadter was er niet blij mee dat vrijwel niemand de kernboodschap van zijn immense cult classic Gödel Escher Bach uit 1979 had begrepen, dus wilde hij die boodschap directer brengen. Centraal staat zelfverwijzing. De kern: bepaal zelf wat (en hoeveel!) je bent/wordt. Zeer conceptueel, maar ook zeer inzichtvol. Lees meer.....

 

De auteur

Douglas Richard Hofstadter is een hoogleraar in cognitieve wetenschappen aan Indiana University in Bloomington, en doceert daar aan meerdere faculteiten. Hij heeft een aantal publicaties op zijn naam, waarvan er enkele zeer bekend zijn geworden.

 

Over de samenvattingen

De samenvattingen van SpeedMBA zijn ultracompact. Of het origineel nu een boek van 200 of van 500 pagina’s is, steeds krijg je in het equivalent van 1,5 tot 2 A4 de gehele essentie van het boek mee. Voor de één is dit de ideale lengte om de kernboodschappen mee te pakken, voor de ander kan het als een aftasting dienen om het echte boek te gaan lezen.

 

De samenvatter Machiel Emmering

Machiel studeerde economie en bedrijfskunde, en is gepromoveerd bij Nyenrode. Hij past dit toe als management consultant, trainer, projectmanager, en ondernemer.

Hij werkte voor o.a. DNB, Sara Lee en Philips, en sinds 2007 als zzp’er voor corporates (o.a. ING, MasterCard, eBay), ministeries (o.a. EZ, I&W, VWS), en grote MKB’ers (o.a. Heerema, TFG, TOPdesk).

Machiel heeft vele artikelen en een diverse boeken geschreven, waaronder Het Bedrijf, de verkorte handleiding en 100 Business Bites. Zijn stijl is los en informeel, maar hij zit wel strak op inhoud. Zijn “ding” is om omvangrijke en schijnbaar complexe gebieden toch logisch, compact en toegankelijk voor iedereen te maken. Zo ontstonden ook de samenvattingen van SpeedMBA. 

Aanpassingsvermogen
Ambitie
Besluitvaardigheid
Creativiteit
Initiatief nemen
Integriteit
Onafhankelijkheid
Oordeelsvorming
Prioritering
Toekomstvisie
Toewijding
Vasthoudendheid
Verandervermogen
Zelfinzicht
Zelfvertrouwen