Presentatie als marketingstrategie

Online cursus Presentatie als marketingstrategie

Zijn er middelen en methoden om invloed uit te oefenen op het gedrag van de consument? Deze online cursus geeft je nieuwe inzichten om je bedrijf beter te presenteren en (potentiële) klanten te bereiken.

Jouw winkelformule moet (blijven) aanslaan bij een massa koopgrage klanten! Misschien heb je met behulp van logisch nadenken of gewoon op intuïtie al heel veel bereikt. Zijn er nu nog meer middelen en methoden om invloed uit te oefenen op het gedrag van de consument? Deze online cursus geeft je nieuwe inzichten om je bedrijf beter te presenteren en (potentiële) klanten te bereiken. 

Doel van de cursus

De online cursus 'Presentatie als marketingstrategie' helpt je om je bedrijf op een goede manier te presenteren en in verbinding te brengen met (potentiële) klanten uit je omgeving. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van de winkelformule (met aandacht voor de doelgroep, marktpositie, assortiment, huissstijl, winkelexterieur)
  • Beter inrichten van een winkel (winkel-lay-out, family-grouping, routing en artikelpresentatie)
  • Toepassen van de zes principes voor schapindeling

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Presentatie als marketingstrategie' duurt ongeveer 45 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2 weken.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor ondernemers, leidinggevenden en betrokken medewerkers die een beslissende rol spelen bij het opzetten en inrichten van een aantrekkelijke koopomgeving.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beslissen en activiteiten initiëren, Overtuigen en beïnvloeden, Presenteren, Materialen en middelen inzetten, Analyseren, Plannen en organiseren, Op de behoeften en verwachtingen van de klant richten.

Lesmaterialen

De cursus 'Presentatie als marketingstrategie' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Begrippenlijst, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Verwerkingsvragen, Aandachtspunten klantengedrag, Aandachtspunten schapindeling, Leerjournaal, Samenvatting, Aanbevolen aanpak.

Toetsing

De online cursus 'Presentatie als marketingstrategie' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!