Werken met een grootboek

Online cursus Werken met een grootboek

Hoe houd je de registratie en administratie bij van financiële feiten die zich voordoen binnen je onderneming? Daarvoor biedt het werken met een grootboek de oplossing. In deze online cursus wordt op een korte, krachtige en praktische manier uitgelegd hoe je dat doet.

Na elk financieel feit zou de balans moeten worden aangepast. Dit is echter een zeer omslachtige manier van werken. Hoe moet het dan met de registratie en administratie van financiële feiten die zich voordoen binnen je onderneming? Daarvoor biedt het werken met een grootboek de oplossing. In deze online training wordt op een korte, krachtige en praktische manier uitgelegd hoe je dat doet.

Doel van de cursus

De online cursus 'Werken met een grootboek' helpt je om te werken met een grootboek. Boekhouden op detailniveau met behoud van het totaaloverzicht!

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van een grootboek
  • Kennis van de functie van een grootboek binnen de financiële administratie
  • Kennis van het begrip grootboekberekening
  • Openen en bijwerken grootboek
  • Administreren en verwerken transacties
  • Boekhouden op detailniveau met behoud van overzicht

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Werken met een grootboek' duurt ongeveer 30 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1 week.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor personen die betrokken zijn bij de registratie en administratie van financiële feiten binnen de onderneming waarin zij werken.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Analyseren, Plannen en organiseren, Ondernemend en commercieel handelen, Bedrijfsmatig handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'Werken met een grootboek' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Begrippenlijst, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Praktijkopdrachten, Competentiekaarten, Leerjournaal, Samenvatting.

Toetsing

De online cursus 'Werken met een grootboek' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!