Deskundig optreden als executeur

Online cursus Deskundig optreden als executeur

Je bent gevraagd om na het overlijden van een kennis of een familielid op te treden als executeur ('executeur testamentair'). Wat zijn precies je taken? De hoofdlijnen van jouw werk als executeur worden in deze online cursus besproken.

Je bent gevraagd om na het overlijden van een kennis of een familielid op te treden als executeur ('executeur testamentair'). Je hebt een vaag vermoeden wat er van je wordt verwacht, maar wat precies je taken zijn weet je nog niet. De hoofdlijnen van jouw werk als executeur worden in deze online cursus besproken.

Doel van de cursus

De online cursus 'Deskundig optreden als executeur' neemt niet-juristen mee in het erfrecht om zo de taak als executeur goed te kunnen uitvoeren. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van taken en verantwoordelijkheden als executeur
  • Beëindigen taak als executeur

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Deskundig optreden als executeur' duurt ongeveer 35 minuten. Wanneer je gebruik maakt van de bijgeleverde documentatie duurt de cursus circa 2 uur.

Doelgroep

Deze e-learning is bestemd voor mensen die gevraagd zijn op te treden als executeur voor de afhandeling van zaken na het overlijden van een persoon. Toegespitst op niet-juristen.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beslissen en activiteiten initiëren, Aansturen, Begeleiden, Aandacht en begrip tonen, Samenwerken en overleggen, Ethisch en integer handelen, Overtuigen en beïnvloeden, Formuleren en rapporteren, Plannen en organiseren, Op de behoeften en verwachtingen van de 'klant' richten, Omgaan met verandering en aanpassen.

Lesmaterialen

De cursus 'Deskundig optreden als executeur' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Checklist executeur, Samenvatting, Invulformulier. 

Toetsing

De online cursus 'Deskundig optreden als executeur' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!