Financiële doelstellingen ontwerpen

Online cursus Financiële doelstellingen ontwerpen

Wat zijn de dingen waaraan je moet denken bij het formuleren van financiële doelstellingen? Wanneer weet je of je doelstellingen realistisch zijn? Uit welke onderdelen bestaat een investeringsbegroting eigenlijk? Veel vragen, die misschien ook door jouw hoofd spelen wanneer je over de toekomst van je onderneming nadenkt. Op een praktische en systematische manier worden deze vragen in deze online cursus deskundig beantwoord.

Wat zijn de dingen waaraan je moet denken bij het formuleren van financiële doelstellingen? Waarom is het eigenlijk nodig? Wanneer weet je of je doelstellingen realistisch zijn? In wat voor soort relatie staan je eigen financiële doelstellingen tot de andere beleidsonderdelen van je onderneming? Uit welke onderdelen bestaat een investeringsbegroting eigenlijk? Veel vragen, die misschien ook door jouw hoofd spelen wanneer je over de toekomst van je onderneming nadenkt. Op een praktische en systematische manier worden deze vragen in deze online cursus deskundig beantwoord.

Doel van de cursus

De online cursus 'Financiële doelstellingen ontwerpen' geeft je zowel op hoofdlijnen als op detailniveau meer informatie over het omgaan met budgetten en exploitaties voor een gezonde bedrijfsvoering.

Wat kan of ken je na de cursus

  • Kennis van diverse soorten budgetten
  • Beoordelen van totale exploitatie
  • Kennis van exploitatiebegroting, bedrijfsresultaten versus economisch resultaat en het belang van informatie uit de branche waartoe je bedrijf behoort

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Financiële doelstellingen ontwerpen' duurt ongeveer 9 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 10 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor ondernemers en voor iedereen die op beleidsbepalend niveau betrokken is bij het stellen van financiële doelen voor een bedrijf. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beslissen en acvititeiten initiëren, Analyseren, Plannen en organiseren, Ondernemend en commercieel handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'Financiele doelstellingen ontwerpen' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Model investeringsbegroting, Leerjournaal, Samenvatting, Aanbevolen aanpak. Aanvullend lesmateriaal: Audiobook 'De 7 sleutels voor zakelijk succes'.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De online cursus 'Financiele doelstellingen ontwerpen' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!