Professioneel interviewen

Online cursus Professioneel interviewen

Op welke dingen moet jij als interviewer letten? Wat zijn de zaken die je snel vergeet en die bij je natuurlijke houding moeten gaan horen? Deze en andere vragen krijgen een antwoord in de praktische online cursus 'Professioneel interviewen'.

Een interview afnemen en je gesprekspartner laten zeggen wat hij wil zeggen en wat jij wilt horen, is een spannende bezigheid. Wat komt daar allemaal bij kijken? Aan welke dingen moet jij als interviewer denken? Wat zijn de zaken die je snel vergeet en die bij je natuurlijke houding moeten gaan horen? Deze en andere vragen krijgen een antwoord in de praktische training 'Professioneel interviewen'.

Doel van de cursus

De online cursus 'Professioneel interviewen' geeft je zelfvertrouwen om een goed interview af te nemen.

Wat kan of ken je na de cursus

  • Voeren van een goed vraaggesprek
  • Kennis van het doel van een interview
  • Kennis van diverse soorten vragen
  • Kennis van gesprekstechnieken
  • Omgaan met 'lastige' interviewkandidaten

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Professioneel interviewen' duurt ongeveer 8 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 10 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die zich voor werk of hobby op de hoogte wil stellen van de meest recente inzichten over interviewen en de daarbij vereiste technieken. Ook voor mensen die last hebben van koudwatervrees en opzien tegen het afnemen van een interview kan de training fungeren als laatste zetje in de goede richting; met deze online training werk je op een effectieve manier aan je zelfvertrouwen. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze e-learning cursus wilt inzetten binnnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Aandacht en begrip tonen, Overtuigen en beïnvloeden, Formuleren en rapporteren, Vakdeskundigheid toepassen, Analyseren, Onderzoeken, Omgaan met verandering en aanpassen.

Lesmaterialen

De cursus 'Professioneel interviewen' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Leerjournaal, Samenvatting, Voorbereidingsformulier, Aanbevolen aanpak, Interviewtips specifieke groepen. 

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 3 modules. 

Toetsing

De online cursus 'Professioneel interviewen' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!