Mediatraining

Online cursus Mediatraining

Of je het nu leuk vindt of niet, als ondernemer kun je zomaar een journalist met een microfoon voor je neus krijgen. Wat heb je dan te vertellen en hoe reageer je op de juiste manier? In deze praktisch opgezette en complete online cursus leer je om effectief en geloofwaardig om te gaan met de pers.

Of je het nu leuk vindt of niet, als ondernemer kun je zomaar een journalist met een microfoon voor je neus krijgen. Wat heb je dan te vertellen en hoe reageer je op de juiste manier? Wanneer zeg je te veel en wanneer zeg je te weinig? Hoe voorkom je dat je negatief in het nieuws komt? In deze praktisch opgezette en complete online cursus leer je om effectief en geloofwaardig om te gaan met de pers.

Doel van de cursus

In de online cursus 'Mediatraining' leer je hoe je succesvol met de pers kunt omgaan.

Wat kan of ken je na de cursus

  • Onderscheid maken tussen rol journalisten en de rol van woordvoerders van een bedrijf of organisatie
  • Beter omgaan met journalisten (televisie, radio, gedrukte media, onlne media)
  • Schrijven van een persbericht
  • Organiseren van een persconferentie

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Mediatraining' duurt ongeveer 8 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 10 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die binnen of vanuit een bedrijf of organisatie betrokken is bij het directe contact met vertegenwoordigers van de media. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beslissen en activiteiten initiëren, Relaties bouwen en netwerken, Overtuigen en beïnvloeden, Presenteren, Formuleren en rapporteren, Met druk en tegenslag omgaan, Bedrijfsmatig handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'Mediatraining' bestaat uit: VideoCollege, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), E-books, Leerjournaal, Samenvatting, Voorbereiding interview, Omgaan met gedrukte media, Oefenen TV-interview, Oefenen radio-interview, Instructie persbericht schrijven, Aanbevolen aanpak.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 3 modules. 

Toetsing

De online cursus 'Mediatraining' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!