Tussenschoolse opvang

Online cursus Tussenschoolse opvang

Jij hebt je zelf opgegeven of je bent gevraagd om als 'overblijfouder' te fungeren in de tussenschoolse opvang (TSO). Dan zit je goed met deze online cursus die intussen door tal van instellingen met succes werd ingezet voor een gedegen training van betrokken mensen.

Deze online cursus leert je alles over de tussenschoolse opvang en maakt deel uit van het thema gezondheid, zorg & welzijn.

Jij hebt je zelf opgegeven of je bent gevraagd om met een bepaalde regelmaat als 'overblijfouder' te fungeren in de tussenschoolse opvang (TSO). Misschien heb je een moment gedacht: 'Dat doe ik wel even'. Maar dan heb je vast al ontdekt dat deze soort van opvang echt een vak apart is... Het kan ook zijn dat je, als bestuurder of coördinator van een tussenschoolse opvang, nog op zoek bent naar een goede compacte training voor je 'personeel'. Dan zit je goed met deze online cursus van Icademy die intussen door tal van instellingen met succes werd ingezet voor een gedegen training van betrokken mensen.

Scholen en andere instellingen die tussenschoolse opvang(TSO) aanbieden, zijn verplicht om daarbij alleen mensen in te zetten die goed op hun taak berekend zijn. Veiligheid en regelgeving, maar ook zaken als omgaan met 'speciale gevallen' in de opvang komen uitgebreid en praktijkgericht ter sprake in de online basistraining 'Tussenschoolse opvang' van Icademy. Als je deze e-learning gedaan hebt, ben je er klaar voor om jouw taak in de tussenschoolse opvang met een goede startkwalificatie en een beetje meer zelfvertrouwen uit te voeren.

Duur van de online cursus
De e-learning 'Tussenschoolse opvang' duurt ongeveer 90 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2,5 uur.

Doelgroep
Deze e-learning is geschikt voor ouders/verzorgers die betrokken zijn bij tussenschoolse opvang. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beslissen en activiteiten initiëren, Aansturen, Begeleiden, Aandacht en begrip tonen, Samenwerken en overleggen, Ethisch en integer handelen, Instructies en procedures opvolgen, Met druk en tegenslag omgaan.

Lesmaterialen
De cursus 'Tussenschoolse opvang - Voor overblijfouders in het onderwijs en BSO.' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Communicatieopdracht, Checklist, Samenvatting, Model opbouw sociale omgeving, Aanbevolen aanpak.

Toetsing
De online cursus 'Tussenschoolse opvang - Voor overblijfouders in het onderwijs en BSO.' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat
Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard bij je loopbaanprofiel plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Tag: 50plus opleidingen