Projectmanagement

Online cursus Projectmanagement

Wil je een eenvoudig en duidelijk overzicht van wat er bij het opzetten en uitvoeren van een project komt kijken? Dan zal deze online cursus je binnen zeer korte tijd effectief verder helpen.

Deze korte cursus leert je wat er allemaal bij het uitvoeren van een project komt kijken en maakt deel uit van het thema management.

Voor het managen van projecten zijn veel en veelsoortige technieken ontwikkeld. En niet zelden staat de vermelding van deelname binnen een projectgroep erg netjes op je CV. Heb je links en rechts iets gelezen over projectmanagement en wil je een eenvoudig en duidelijk overzicht van wat er bij het opzetten en uitvoeren van een project komt kijken? Of misschien wil je leren een inschatting te maken of een bepaalde klus wel of niet geschikt is om uit te voeren? Dan zal deze online training je binnen zeer korte tijd effectief verder helpen.

In de online cursus 'Projectmanagement' nemen we je in drie onderdelen mee langs de voornaamste zaken die een rol spelen bij het voorbereiden en uitvoeren van een project. De online training is concreet opgezet en laat aan de hand van een aansprekend praktijkvoorbeeld zien hoe je je theoretische bagage in de realiteit handen en voeten kunt geven.

Duur van de online cursus
De e-learning 'Projectmanagement' duurt ongeveer 65 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2 weken.

Doelgroep
Deze e-learning is geschikt voor teamleiders, projectleiders en betrokkenen bij de opzet van een projectteam. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beslissen en activiteiten initiëren, Aansturen, Samenwerken en overleggen, Overtuigen en beïnvloeden, Formuleren en rapporteren, Materialen en middelen inzetten, Analyseren, Onderzoeken, Creëren en innoveren, Plannen en organiseren, Kwaliteit leveren, Omgaan met verandering en aanpassen.

Lesmaterialen
De cursus 'Projectmanagement - Samenvattende cursus zonder overbodige theorie voor een praktische aanpak van projecten' bestaat uit: VideoCollege, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), E-books, Model opzet projectrapportage, Samenvatting, Projectvoorbereiding, SMART doelen stellen, Achtergrondbeschrijving (instructie), Aanbevolen aanpak.

Toetsing
De online cursus 'Projectmanagement - Samenvattende cursus zonder overbodige theorie voor een praktische aanpak van projecten' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat
Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard bij je loopbaanprofiel plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!