Professioneel slechtnieuwsgesprekken voeren

Online cursus Professioneel slechtnieuwsgesprekken voeren

Vroeg of laat kom je er als leidinggevende of als werkgever in het MKB voor te staan: je moet iemand van je medewerkers wegsturen. In deze online cursus krijg je heldere aanwijzingen om een slechtnieuwsgesprek op een professionele manier te voeren.

Deze online cursus helpt je bij het voeren van een slechtnieuwsgesprek en maakt deel uit van de thema's HR en management.

Vroeg of laat kom je er als leidinggevende of als werkgever in het MKB voor te staan: je moet iemand van je medewerkers wegsturen. Er is zelfs een officiële term bedacht voor het type onderhoud dat je dan moet voeren: het slechtnieuwsgesprek. In deze cursus krijg je heldere aanwijzingen om een slechtnieuwsgesprek op een professionele manier te voeren.

De e-learning 'Professioneel slechtnieuwsgesprek voeren' leidt je langs de hoofdzaken van een karwei dat door velen als erg akelig ervaren wordt. De verschillende valkuilen, het bewaken van de sfeer, het zorgen voor ondersteuning, de manier waarop je je medewerker kunt helpen perspectief te blijven zien -, het wordt allemaal besproken in deze online training.

Duur van de online cursus
De e-learning 'Professioneel slechtnieuwsgesprek voeren' duurt ongeveer 35 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1 week.

Doelgroep
Deze e-learning is geschikt voor leidinggevenden, werkgevers in het MKB, managers. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Aansturen, Begeleiden, Aandacht en begrip tonen, Analyseren, Met druk en tegenslag omgaan.

Lesmaterialen
De cursus 'Professioneel slechtnieuwsgesprek voeren - Praktische training met aandacht voor zakelijkheid en empathie' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Oefenopdracht, Model verslagformulier, Leerjournaal, Samenvatting.

Toetsing
De online cursus 'Professioneel slechtnieuwsgesprek voeren - Praktische training met aandacht voor zakelijkheid en empathie' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat
Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard bij je loopbaanprofiel plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Tags: Professionalisering