Macht en charisma

Online cursus Macht en charisma

In deze online cursus leer je dat 'macht' geen vies woord is en dat je er op een goede manier mee kunt leren omgaan. Speciale aandacht wordt besteed aan de bijzondere figuur van de charismatische leider. Verder behandelen we de verschillende kenmerken waaraan je moet voldoen om zelf werkelijk een 'charismatische leider' te kunnen zijn. 

Wist je dat macht en charisma heel goed samen kunnen gaan? In deze online cursus leer je dat 'macht' geen vies woord is en dat je er op een goede manier mee kunt leren omgaan. Speciale aandacht wordt besteed aan de bijzondere figuur van de charismatische leider. Verder behandelen we de verschillende kenmerken waaraan je moet voldoen om zelf werkelijk een 'charismatische leider' te kunnen zijn. Je zult ontdekken dat veel dingen die gelden voor machtsuitoefening in de grote samenleving ook op kleinere schaal binnen jouw organisatie van kracht zijn.

De online cursus 'Macht en charisma' laat je stap voor stap ontdekken welke belangrijke eigenschappen en vaardigheden er nodig zijn om een charismatisch leider of leidinggevende te zijn of te worden. Charisma is voor een deel aangeboren, maar je kunt de bijbehorende vaardigheden ook wel degelijk aanleren. Aanspreken, inspireren, mensen in beweging zetten - daarmee kun je oefenen. Deze online training laat je op een rustige en nuchtere manier zien waar ook voor jou op dit gebied de haalbare opties liggen. De e-learning is opgedeeld in twee modules die elk afgesloten worden met een toets.

Duur van de online cursus
De e-learning 'Macht en charisma' duurt circa 60 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1 week.

Doelgroep
Deze e-learning is geschikt voor managers, leidinggevenden, projectleiders en iedereen die meer wil wetend hoe aansprekend leiderschap werkt en niet werkt. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Aansturen, Begeleiden, Leren.

Lesmaterialen
De cursus 'Macht en charisma - Leiding geven en leiderschap is niet moeilijk wanneer je je persoonlijke effectiviteit verbetert.' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Verwerkingsvragen, Praktijkopdracht, Checklist, Samenvatting, Formulier tussentijdse evaluatie, Formulier procesbeschrijving.

Toetsing
De online cursus 'Macht en charisma - Leiding geven en leiderschap is niet moeilijk wanneer je je persoonlijke effectiviteit verbetert.' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat
Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard bij je loopbaanprofiel plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Tags: Leiderschap