Opfriscursus spelling

Online cursus Opfriscursus spelling

Fris je kennis van de Nederlandse Spelling op met deze cursus waarin je vooral veel oefent! Het streefniveau is 3F, vergelijkbaar met het instapniveau HBO.

Herhaling is de kern van het leren! In deze cursus ‘Opfriscursus spelling’ fris je je kennis van de Nederlandse taal op. Je krijgt uiteraard wat theorie, maar oefenen staat centraal. Per onderwerp krijg je voldoende oefenvragen om de belangrijkste regels van spelling weer in te slijten. Ook komt er een stukje 'interpunctie' aan bod. Deze content van deze cursus is ontwikkeld in afstemming met Cito en in samenwerking met het Genootschap Onze Taal en Hogeschool Windesheim.

Doel van de cursus

Alles in deze cursus heb je ooit al eens geleerd. Maar ja, kennis zakt weg als je het een tijdje niet actief hebt gebruikt. Dat geldt zeker voor spelling. Een klein foutje is zo gemaakt, maar dat staat natuurlijk wel slordig. Met deze opfriscursus maak je weer kennis met de belangrijkste regels van de Nederlandse spelling zodat je bewuster met taal omgaat en minder fouten maakt!

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Je weet wat het belang is van spelling en interpunctie 
  • Je hebt actief geoefend met 20 onderwerpen die horen bij spelling en interpunctie
  • Je hebt je kennis van de Nederlandse spellingsregels weer opgefrist
  • Je gaat bewuster om met de belangrijkste regels van spelling

Duur en studiebelasting

De opfriscursus Spelling duurt ongeveer 8 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus over spelling is geschikt voor iedereen die zijn of haar taalbeheersing terug op niveau wil brengen.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan het verbeteren van je schrijfvaardigheid.

Lesmaterialen

De Opfriscursus Spelling bestaat uit 20 onderdelen die elk geïntroduceerd worden door een korte video met uitleg. Daarna oefen je de stof met +/- 20 online oefenopgaven per onderwerp.

Opbouw van de cursus

Elk onderwerp staat in een apart hoofdstuk. Hierdoor kun je heel gericht oefenen en de training hervatten op ieder gewenst moment.

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De cursus wordt niet afgesloten met een eindtoets.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Discipline
Informatie-analyse
Schriftelijke vaardigheid