Adobe Photoshop QuickStart: snel aan de slag

Online cursus Adobe Photoshop QuickStart: snel aan de slag

In deze editie van de QuickStart serie gaan we in sneltreinvaart aan de slag met Photoshop. Binnen 3 uur kan je prima uit de voeten met dit krachtige programma!

Introductie

In deze blilksemcursus Photoshop leer je alles wat je nodig hebt om snel aan de slag te gaan met het bewerken van foto’s, en het maken van je eigen design elementen. Je leert in rap tempo alles wat je moet weten over het maken van selecties, werken met laagmaskers, foto’s retoucheren, werken met tekst en nog veel, veel meer.

PRAKTISCHE CURSUS MET DE NADRUK OP EFFICIËNTIE

Photoshop is een ontzettend uitgebreid programma, waar je duizend en één kanten mee uit kan. Je hoeft echter niet alle toeters en bellen van het programma te kennen om mooie dingen te kunnen maken. En juist voor de mensen die dat willen leren, heb ik deze cursus ontwikkeld.

CREATIVE CLOUD

In deze 3 uur durende cursus zie je alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met Photoshop. Je kan werken met documenten, personen uit een achtergrond knippen, meerdere afbeeldingen met elkaar combineren, afbeeldingen opschonen, werken met tekst en vormen conform alle moderne werkwijzen uit de nieuwste edities en nog veel, veel meer.

Let op: om deze cursus optimaal te kunnen volgen, dien je zelf te beschikken over de juiste software.

Doel van de cursus

Deze cursus is erop gericht om je alles te leren wat je moet weten om creatief helemaal los te gaan in Photoshop en je ideeën uit je brein te leren trekken naar je beeldscherm. Dit gebeurt door puur op de praktijk gericht de onderdelen van het programma te behandelen, van het maken van je eerste document tot het opslaan van je werk in je Cloud documenten. Je stapt op de begane grond in, en stapt uit met niet alleen een hoop kennis, maar ook een hoop ervaring op zak omdat je op projectbasis aan de slag gaat. De cursus bestaat over het algemeen uit korte video’s die later in de cursus onderdeel gaan uitmaken van het grotere plaatje.

Wat kan je of ken je na de cursus

In de cursus worden de volgende zaken behandeld:

 • Werken met documenten
 • Afbeeldingsformaten begrijpen en aanpassen
 • Snel en accuraat selecteren
 • Afbeeldingen combineren met laagmaskers
 • Ongewenste elementen wegwerken met Inhoud Behouden
 • Non-destructieve filters toepassen
 • Werken met slimme objecten
 • Tekst invoegen en vormgeven
 • Vormen tekenen en aanpassen
 • Penselen gebruiken, importeren en maken
 • Verschillende leuke, creatieve projecten

Duur en studiebelasting

De cursus Photoshop QuickStart duurt 3 uur. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen, gebruik dan de downloads en het oefenmateriaal bij de cursus. De totale studiebelasting bedraagt 6 uur.

Doelgroep en vooropleiding

(aspirant) grafici die hun skills willen uitbreiden, media professionals die veelzijdiger willen worden, Mensen met een interesse in design, mensen die hun ideeën tot leven willen leren brengen

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: Werken met Photoshop, foto’s bewerken, grafisch vormgeven.

Lesmaterialen

De cursus Photoshop QuickStart bestaat uit verschillende video’s en oefeningen. Bij elk hoofdstuk vind je oefenbestanden zodat je zelf meteen kan meedoen.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal.

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 4 modules. 

Toetsing

Geen

Certificaat

Als je de cursus hebt afgerond, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Creativiteit