Security awareness

Online cursus Security awareness

In een wereld vol digitale bedreigingen is het essentieel om bewust te zijn van onze online veiligheid. Deze introductie nodigt je uit om je security awareness te vergroten en je persoonlijke gegevens te beschermen in een steeds veranderend cyberlandschap.

Al onze informatie staat tegenwoordig online en cybercriminaliteit is dan ook aan de orde van de dag. Er is veel in het nieuws over hackers, DDOS-aanvallen en bijvoorbeeld datalekken. Het is daarom belangrijk dat je slim en veilig omgaat met je eigen informatie en die van anderen. In deze online training leer je over de gevaren en wat veilig is en niet. 

Doel van de cursus

In de online cursus 'Security Awareness' leer je om slim en veilig om te gaan met eigen informatie en die van anderen.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Veilig omgaan met eigen informatie en die van anderen
  • Kennis van hackers, DDOS-aanvallen en datalekken
  • Kennis van virussen
  • Toepassen van goede wachtwoorden
  • Voorkomen van hackpogingen
  • Duur en studiebelasting

De online training 'Security Awareness' duurt ongeveer 2 uur.

Doelgroep

Deze online training is geschikt voor iedereen die veilig wil en/of moet werken. Niet alleen als je werkt met geheime informatie, maar ook voor iedereen die dagelijks veel online werkt met informatie van bijvoorbeeld klanten.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Analyseren, Instructies en procedures opvolgen.

Lesmaterialen

De online cursus 'Security Awareness' bestaat uit: online video, e-learning en verschillende handouts als PDF bestanden.

Toetsing

Je ontvangt een certificaat als bewijs van deelname.

Certificaat

Na het afronden van de online cursus ontvang je een certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard bij je loopbaanprofiel plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Discipline
Informatie-analyse
Ontwikkelen medewerkers