Arbeidsovereenkomsten maken

Online cursus Arbeidsovereenkomsten maken

In een bedrijf is het verstandig om goede arbeidsovereenkomsten te maken. Zo'n overeenkomst kan net zo uitgebreid worden als je zelf wilt. Maar je hebt er veel belang bij dat alleen het hoognodige in het contract komt te staan. In deze online cursus leer je stap voor stap wat wettelijk vereist is voor een arbeidsovereenkomst en wat juist niet.

Is je bedrijf of organisatie zover dat het personeel gaat aanneme? Dan is het verstandig om goede arbeidsovereenkomsten te maken. Zo'n overeenkomst kan net zo uitgebreid worden als je zelf wilt. Maar jij en ook je toekomstige medewerker(s) hebben er veel belang bij dat alleen het hoognodige in het contract komt te staan. In deze online cursus leer je stap voor stap wat wettelijk vereist is voor een arbeidsovereenkomst en wat juist niet.

In de online cursus 'Arbeidsovereenkomsten maken' wordt eerst aandacht besteed aan de verschillende soorten arbeidsvoorwaarden. Vervolgens bespreken we de vereiste condities en de invulling van noodzakelijke gegevens in een arbeidsovereenkomst. Begrippen als functieomschrijving, functiewaardering, aansprakelijkheid en de regels in verband met een proeftijd, plus de diverse soorten bedingen passeren de revue. Natuurlijk ontbreekt ook uitleg over de verschillende beloningsstelsels niet. Kortom: een cursus die eigenlijk gedaan zou moeten worden door elke MKB-er die op het punt staat personeel aan te nemen.

Duur van de online cursus Arbeidsovereenkomsten maken
De e-learning 'Arbeidsovereenkomst' duurt ongeveer 45 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1 week.

Doelgroep
Deze e-learning is geschikt voor ondernemers, leidinggevenden in het MKB. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Formuleren en rapporteren, Plannen en organiseren, Instructies en procedures opvolgen.

Lesmaterialen
De cursus 'Arbeidsovereenkomst - Compleet overzicht rechten en plichten van jou en je medewerkers' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Leerjournaal, Samenvatting, Overzicht beloningsstelsels, Het arbeidsovereenkomst ABC, Overzicht functievergelijking.

Toetsing
De online cursus 'Arbeidsovereenkomst - Compleet overzicht rechten en plichten van jou en je medewerkers' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat
Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard bij je loopbaanprofiel plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!