Glutenvrij bakken

Online cursus Glutenvrij bakken

Of je nu een ijverige hobbybakker bent, iemand met een glutenintolerantie, of simpelweg nieuwsgierig naar gezondere bakalternatieven, deze cursus zal je voorzien van alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om heerlijke glutenvrije lekkernijen te maken!

Of je nu een ijverige hobbybakker bent, iemand met een glutenintolerantie, of simpelweg nieuwsgierig naar gezondere bakalternatieven, deze cursus zal je voorzien van alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om heerlijke glutenvrije lekkernijen te maken!

Doel van de cursus

In deze cursus nemen we je mee op een culinaire reis door de wereld van het glutenvrij bakken. We beginnen met de basis: wat betekent het om glutenvrij te bakken? Wat zijn gluten eigenlijk en waarom kiezen sommige mensen ervoor om deze uit hun dieet te verwijderen? Je leert niet alleen over de gezondheidsvoordelen die een glutenvrij dieet kan bieden, maar ook over de uitdagingen waar je mogelijk voor komt te staan.

Daarna duiken we in de praktische kant van het bakken zonder gluten. We zullen verschillende basisrecepten en technieken behandelen die elke bakker moet kennen. Van het maken van een luchtige, glutenvrije cake tot het bereiden van knapperig brood, je zult stap voor stap leren hoe je deze basisrecepten kunt aanpassen aan jouw persoonlijke smaak en voorkeuren.

Naast praktische vaardigheden, zullen we ook creatieve recepten en geavanceerde baktechnieken verkennen om je repertoire uit te breiden. Je leert hoe je glutenvrije ingrediënten het beste kunt combineren en gebruiken om heerlijke resultaten te krijgen die zelfs de meest kritische fijnproever zullen verrassen. Dus, zet je schort klaar, verwarm je oven voor, en bereid je voor om de kunst van het glutenvrij bakken te ontdekken! 

Wat kan je of ken je na de cursus

Na het volgen van deze cursus weet je:

  • Wat glutenvrij bakken betekent

  • Basisrecepten en technieken om glutenvrij te bakken

  • Creatieve glutenvrije bakrecepten

  • Geavanceerde technieken voor smaak en structuur

Duur en studiebelasting

De cursus ‘Glutenvrij bakken’ duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit de cursus halen, bekijk dan ook de gedeelde recepten in de cursus en probeer de opdrachten in de praktijk toe te passen. 

Doelgroep en vooropleiding

Deze cursus is geschikt voor iedereen die nieuwsgierig is naar of geïnteresseerd is in glutenvrij bakken. Er is geen vooropleiding vereist voor het volgen van deze cursus. 

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: gezondheidsmanagement, creativiteit, kookkunsten. 

Lesmaterialen en opbouw van de cursus

De cursus ‘Glutenvrij bakken’ bestaat uit waardevolle informatie, handige tips, informatieve video's, (downloadbare) recepten en toetsvragen. Tijdens en na afloop van de cursus zul je je kennis kunnen testen door middel van enkele toetsvragen. 

Aantal modules en toetsing

Deze cursus bestaat uit een inleiding, 4 hoofdstukken, een samenvatting/conclusie en eindtoets. 

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Creativiteit