Vals geld herkennen

Online cursus Vals geld herkennen

Het is op zich niet zo moeilijk om vals van echt geld te onderscheiden, als je weet waar je op moet letten. In deze compacte online cursus leer je in een rap tempo de verschillende methoden waarmee je een biljet op de echtheidskenmerken kunt onderzoeken.

Het zal je maar overkomen, jij geeft bij het wisselen een vals eurobiljet terug aan je klant. Of - wanneer je zelf klant bent - sta je zomaar ineens als crimineel te kijk! En dat terwijl het op zich helemaal niet zo moeilijk is vals van echt geld te onderscheiden. In deze compacte e-learning leer je in een rap tempo de verschillende methoden waarmee je een biljet op de echtheidskenmerken kunt onderzoeken.

Doel van de cursus

De online cursus 'Vals geld herkennen' behandelt de technieken en methoden die je helpen valse van echte eurobiljetten te onderscheiden. Via diverse lichttechnieken maar ook door - al dan niet met een vergrootglas - te kijken, heb je de mogelijkheden binnen handbereik om heel snel door te krijgen wat wel en wat niet aan de zogeheten 'echtheidskenmerken' voldoet. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Toepassen methoden om biljetten te onderzoeken op echtheidskenmerken
  • Valse van echte eurobiljetten onderscheiden
  • Weten hoe te handelen als je met vals geld te maken krijgt

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Vals geld herkennen' duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 2 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is bestemd voor winkelpersoneel en kassamedewerkers van o.a. supermarkten, tankstations en winkelbedrijven. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten voor de opleiding die je volgt, dan werk je daarmee aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Vakdeskundigheid toepassen, Materialen en middelen inzetten, Instructies en procedures opvolgen, Bedrijfsmatig handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'Vals geld herkennen' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Samenvatting, Verwerkingsblad, Aanbevolen aanpak.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De online cursus 'Vals geld herkennen' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!