Visual merchandising

Online cursus Visual merchandising

Hoe je je winkel indeelt, kan het verschil maken tussen het wel of niet verkopen van een product. Daar gaat het om bij 'Visual merchandising'. Deze uitgebreide online cursus bespaart je heel wat overbodig denkwerk.

Hoe je je winkel indeelt, kan het verschil maken tussen het wel of niet verkopen van een product. De manier waarop ter plaatse de diverse assortimentsgroepen aan de consument worden aangeboden, is beslissend voor de omzet. Daar gaat het om bij 'Visual merchandising'. Als jij betrokken bent bij het beheer en de organisatie van bijvoorbeeld een supermarkt, dan bespaart deze uitgebreide online training je heel wat overbodig denkwerk.

Doel van de cursus

In de online cursus 'Visual merchandising' maak je kennis met de theorie en de praktijk van 'het zó presenteren van artikelen, goederen of handel dat klanten in de verleiding komen om deze artikelen te kopen'. 

Wat kan of ken je na de cursus

  • Producten op een goede manier presenteren
  • Slim gebruikmaken van beschikbare ruimte
  • Kennis van diverse verkoopmethoden
  • Kennis van diverse manieren van presenteren in de winkel
  • Met een optimale presentatie klanten in verleiding brengen om producten te kopen

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Visual Merchandising' duurt ongeveer 10 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 12 uur.

Doelgroep en vooropleiding 

Deze e-learning is bestemd voor verkoopmedewerkers. Advies vooropleiding: MBO2.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten voor de opleiding die je volgt, dan werk je daarmee aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Materialen en middelen inzetten, Vakdeskundigheid toepassen, Creëren en innoveren, Plannen en organiseren, Op de behoeften en verwachtingen van de 'klant' richten.

Lesmaterialen

De cursus 'Visual merchandising' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Samenvatting, Checklist, Blikveldkaart, Leerjournaal, Aanbevolen aanpak.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 2 modules. 

Toetsing

De online cursus 'Visual merchandising' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!