Veilige cosmetica

Online cursus Veilige cosmetica

Als je goed en volgens de meest actuele inzichten geïnformeerd wilt zijn op het gebied van cosmetica, dan is deze online cursus een prima instrument om de antwoorden te kunnen geven op vragen van jezelf en van klanten.

Deze online cursus leert je alles over veilige cosmetica en maakt deel uit van het thema gezondheid, zorg & welzijn.

Juist omdat de wereld van de cosmetica zo ontzettend divers en veelkleurig is, bestaan er nogal wat onopgeloste vragen en misverstanden. Die vragen gaan vaak over kwaliteit en veiligheid. Als je goed en volgens de meest actuele inzichten geïnformeerd wilt zijn, dan is deze online training een prima instrument om de antwoorden te kunnen geven op de vragen die je jezelf stelt en op de vragen waarmee een klant wellicht naar je toekomt.

In de online cursus 'Veilige cosmetica' wordt zakelijk en deskundig uitgelegd wat je moet weten over kwaliteit en veiligheid bij de ontwikkeling van cosmetische producten. Na algemene informatie over cosmetica gaan we in op de factoren waardoor cosmetische producteigenschappen worden bepaald. Bijzondere aandacht is er voor de toepassing van geurstoffen, conserveringsmiddelen, vetoplossers en de zogeheten ftalaten in cosmetica. We bespreken de voornaamste risicofactoren, waarbij ook allergene stoffen ter sprake komen. Deze online training bevat ten slotte de belangrijkste informatie over de structuur van (Europese) wet- en regelgeving in verband met veilige cosmetica.

Duur van de online cursus
De e-learning duurt ongeveer 35 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1,5 uur.

Doelgroep
Deze e-learning is bestemd voor verkoopmedewerkers in de vakhandel cosmetica en de drogisterij. Maar ook als je gewoon geïnteresseerd bent of je graag goed geïnformeerd wilt zijn, is deze cursus een goede basis om over cosmetica en veiligheid deskundig mee te kunnen praten. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Vakdeskundigheid toepassen, Materialen en middelen inzetten, Op de behoeften en verwachtingen van de 'klant' richten, Kwaliteit leveren.

Lesmaterialen
De cursus 'Veilige cosmetica - Bewust omgaan met cosmetica voor kapper, schoonheidsspecialist en winkelpersoneel.' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Samenvatting, Allergenenkaart, Checklist werkzame stoffen, Dossier Nano.

Toetsing
De online cursus 'Veilige cosmetica - Bewust omgaan met cosmetica voor kapper, schoonheidsspecialist en winkelpersoneel.' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat
Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard bij je loopbaanprofiel plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!