Intieme hygiene

Online cursus Intieme hygiëne

Meer dan de helft van de vrouwen heeft wel eens last van vaginale klachten, maar veel minder gaan ermee naar een deskundige of weten hoe ze de klachten kunnen verhelpen. Dergelijke verschijnselen zijn buitengewoon onplezierig. Deze online cursus is ontwikkeld om vaginale klachten te leren herkennen, verhelpen en voorkomen.

Jeuk, irritatie, overmatige afscheiding en droogheid rondom of in de vagina. Welke vrouw herkent één of meerdere van deze klachten niet? Meer dan de helft van de vrouwen heeft wel eens last van vaginale klachten, maar veel minder gaan ermee naar een deskundige of weten hoe ze de klachten kunnen verhelpen. Dergelijke verschijnselen zijn buitengewoon onplezierig. Deze online cursus is ontwikkeld om vaginale klachten te leren herkennen, verhelpen en voorkomen.

In de compacte online cursus 'Intieme hygiëne' staat centraal hoe vaginale klachten ontstaan en hoe je deze kunt voorkomen en behandelen. De eerste stap is het gebruik van de goede soorten zeep en het voorkomen van bacterie- en schimmelinfecties. Daarnaast leer je in deze e-learning over intieme hygiëne welke soorten gels, lotions en sprays de beste hulpmiddelen zijn om klachten te voorkomen. Met een duidelijke uitleg over de aandoeningen en producten en pakkende praktische voorbeelden is deze training uitermate geschikt voor iedereen die meer wil leren over vaginale hygiëne. Durf jij het aan?

Duur van de online cursus
Deze e-learning duurt ongeveer 25 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1,5 uur.

Doelgroep
Deze e-learning is in principe bestemd voor alle vrouwen en meisjes, maar ook voor mensen die in een b.v. drogisterij een adviserende rol spelen. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Aandacht en begrip tonen, Vakdeskundigheid toepassen, Materialen en middelen inzetten, Analyseren, Onderzoeken, Op de behoeften en verwachtingen van de 'klant' richten, Kwaliteit leveren, Instructies en procedures opvolgen, Omgaan met verandering en aanpassen.

Lesmaterialen
De cursus bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Samenvatting, Checklist.

Toetsing
De online cursus 'Intieme hygiëne - Voor verzorgende, kraamzorg en mantelzorg, maar ook voor uw eigen gezondheid.' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat
Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard bij je loopbaanprofiel plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!