DISC Persoonlijkheidstest professioneel

Professional DISC persoonlijkheidstest

Professional DISC persoonlijkheidstest | Een boeiende scan inclusief theoretische en praktische handvaten voor effectievere communicatie en betere samenwerking met collega's, klanten en andere stakeholders.Deze online-training kun je ook boeken in combinatie met het Groeiverder® programma. Het Groeiverder® programma biedt bij geselecteerde opleidingen met een minimale studiebelasting van 8 uur o.a. aanvullend lesmateriaal, Webinars, groepsdiscussies (Clubhouse) en individuele ondersteuning. Voor aanmelden, meer informatie over de invulling en/of een overzicht van de kosten van het Groeiverder® programma klikt u hier


De professionele DISC persoonlijkheidstest geeft je een nauwkeurig beeld van je communicatie- en gedragsstijl en je persoonlijke drijfveren. Door de rapportage krijg je een goed inzicht in je persoonlijkheid en hoe je communiceert en reageert in verschillende situaties. De communicatiestijlen die worden gerapporteerd zijn afgeleid van de DISC methode. DISC staat voor 4 communicatiestijlen: 

D = Dominant | I = Invloed | S = Stabiliteit | C = Conformiteit

  • Dominant? = Ga jij uitdagingen aan en ben jij een winnaar?
  • Invloed? = Hoe graag wil jij anderen overtuigen en beïnvloeden?
  • Stabiliteit? = Ondersteun jij graag anderen om de relatie goed te houden?
  • Conformiteit? = Ben jij precies en nauwkeurig om zo moeilijkheden te voorkomen?

Doel van de scan

Je kunt de DISC-rapportage uitstekend gebruiken in je (online) CV. Daarnaast biedt de uitkomst en het theoretisch kader je een instrument om goede keuzes te maken in je verdere persoonlijke ontwikkeling. Goed leiderschap begint bij jezelf! 

Wat leer je

De professionele DISC scan van HOBP geeft je een nauwkeurig beeld van je communicatie- en gedragsstijl en je persoonlijke drijfveren. Je krijgt inzicht in de 4 communicatiestijlen. Jouw score op elk van de 4 stijlen vertelt je hoe je communiceert en reageert in verschillende situaties.

Duur en studiebelasting

De test duurt ongeveer 1 uur. De verdere theoretische verdieping via o.a. je rapport en het audioboek duurt circa 5 uur. Opvolgend aan de uitslag van je test wordt er persoonlijk aanvullend lesmateriaal voorgesteld. Je vind dit materiaal op de laatste pagina van je rapport. De extra studiebelasting van dit aanvullend lesmateriaal bedraagt minimaal 8 uur of meer. 

Doelgroep en vooropleiding

Iedereen die meer inzicht wil krijgen in zijn/haar gedrag- en communicatiestijl en persoonlijkheidskenmerken. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Door het invullen van de test en het volgen van o.a. het audioboek krijg je een beter inzicht in je gedragstijlen en persoonlijkheid en ga je beter herkennen hoe en waarom je reageert op specifieke situaties. Met het aanvullend studiemateriaal leer je hoe je valkuilen kunt vermijden en beter kunt samenwerken in een groep.

Lesmaterialen

DISC scan en diverse additionele e-learnings en audioboeken.

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit een test en meerdere e-learnings en audioboeken. 

Certificaat

Na afronding van de DISC scan ontvang je een uitgebreid rapport met je persoonlijkheidskenmerken. 

Omgevingsbewustzijn
Zelfinzicht