Bereidingstechnieken

Online cursus Bereidingstechnieken voor in de keuken

Deze online cursus 'Bereidingstechnieken' is een leuke kennismaking met het vak van kok. Je leert meer over het bereiden van eten en over de materialen in de keuken.

Door de juiste bereiding van een product maak jij een heerlijk gerecht. In deze e-learning leer je meer over het bereiden van eten en over de materialen in de keuken. Met kennis van kooktechnieken kun je precies aan jouw gasten vertellen hoe hun gerecht is bereid; dat maakt indruk!

Doel van de cursus

In de online cursus 'Bereidingstechnieken voor in de keuken' leer je meer over het bereiden van eten en de materialen die je daarvoor gebruikt. Een eerste kennismaking met het vak van kok!

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van verschillende manieren van braden en bakken, zoals in de oven of in een koekenpan
  • Kennis van veelgebruikte bereidingstechnieken zoals koken en stoven
  • Herkennen van diverse keukenapparaten en zicht op waar je deze voor kunt gebruiken

Duur en studiebelasting

De online training 'Bereidingstechnieken voor in de keuken' duurt een paar uur. Je kunt de geleerde technieken direct in de praktijk brengen. Daardoor kan de training langer duren!

Doelgroep

Deze training is voor iedereen die graag beter wil leren koken of de ambitie heeft om als kok aan het werk te gaan. De trainingen zijn een eerste kennismaking met het vak. SVH biedt hierna diverse aanvullende opleidingsmogelijkheden.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Koken, Instructies en procedures opvolgen.

Lesmaterialen

Deze training bevat diverse online leermiddelen en een toets na elk hoofdstuk. 

Toetsing

Gedurende elk hoofdstuk wordt je kennis getoets. Deze cursus heeft geen eindtoets en biedt geen certificaat en/ of diploma.