Lichaamstaal

Online cursus Lichaamstaal

Non-verbale communicatie, in het bijzonder lichaamstaal, vertelt ontzettend veel over wie iemand is. Heb je voor je werk of in verband met leuke of minder leuke ervaringen behoefte om op een heel praktische manier kennis te maken met de geheimen van de lichaamstaal? Dan biedt deze heldere en instructieve online cursus jou een prima gelegenheid.

Je hoeft alleen maar goed te letten op iemands houding en te kijken naar de bewegingen van iemands lichaam om al heel veel te kunnen te zeggen over wie je voor je hebt. Non-verbale communicatie, en meer in het bijzonder lichaamstaal, vertelt ontzettend veel over wie iemand is. Heb je voor je werk of in verband met leuke of minder leuke ervaringen behoefte om op een heel praktische manier kennis te maken met de geheimen van de lichaamstaal, dan biedt deze heldere en instructieve online cursus jou een prima gelegenheid.

In de online cursus 'Lichaamstaal' krijg je na een korte inleiding te zien en te horen wat de taal van het lichaam is. Eerst kijken we naar de expressies van het gezicht en het hoofd. Natuurlijk komt de algemene houding van het lichaam aan de orde. De taal die mensen met hun handen en voeten spreken en de boodschap die een persoon uitzendt door de manier waarop hij ruimte inneemt gaat vooraf aan een bespreking van verschillen tussen man en vrouw en lichaamstaal over de grens. Lichaamstaal en het opbouwen van relaties, de 'betekenis' van iemands uiterlijk en een set heldere aanwijzingen voor de toepassing van expressieve vaardigheden sluiten deze praktische en deskundig opgezette online training af.

Duur van de online cursus
De e-learning 'Lichaamstaal' duurt ongeveer 75 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2 weken.

Doelgroep
Deze e-learning is bestemd voor mensen die meer willen weten over de taal van het lichaam en over de boodschap die in non-verbale communicatie meekomt. Als je dee online training wilt inzetten voor de opleiding die je volgt, dan werk je daarmee aan de volgende beroepscompetenties op MBO-niveau: Aandacht en begrip tonen, Analyseren, Leren, Op de behoeften en verwachtingen van de 'klant' richten.

Lesmaterialen
De cursus 'Lichaamstaal - Praktische introductie in een beslissend aspect van intermenselijk communiceren' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Evaluatieformulier.

Toetsing
De online cursus 'Lichaamstaal - Praktische introductie in een beslissend aspect van intermenselijk communiceren' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat
Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard bij je loopbaanprofiel plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!