Vlees, wild en gevogelte

Online cursus Vlees, wild en gevogelte

In Nederland eten wij heel wat vlees, vis en gevogelte. Met deze online cursus vat jij de koe bij de horens en weet jij straks welke eigenschappen deze verschillende producten hebben, hoe je ze kunt herkennen, bewaren en bereiden.

In Nederland eten wij heel wat vlees, vis en gevogelte. Met deze e-learning vat jij de koe bij de horens en weet jij straks welke eigenschappen deze verschillende producten hebben, hoe je ze kunt herkennen, bewaren en bereiden. Zo kan jij het beste stukje vlees, gevogelte of wild bereiden en aan je gasten uitleggen wat voor leven het dier heeft gehad.

Doel van de cursus

In de online training 'Vlees, wild en gevogelte' leer je meer over hun herkomst maar ook hoe je de producten kunt bewaren en bereiden.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Meer kennis van vlees (spierweefsel en organen van slachtdieren als rund, varken, kalf, schaap, lam, paard)
  • Meer kennis van wild en de toepassing van wild in gerechten
  • Meer kennis van gevogelte

Duur en studiebelasting

De online training 'Vlees, wild en gevogelte' duurt ongeveer twee uur.

Doelgroep

Deze training is voor iedereen die meer wil weten over vlees, wild en gevogelte of de ambitie heeft om als kok aan het werk te gaan. De training is een eerste kennismaking met het vak. SVH biedt hierna diverse aanvullende opleidingsmogelijkheden.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Leren, Instructies en procedures opvolgen.

Lesmaterialen

Deze training bestaat uit diverse online leermiddelen en een toets na elk hoofdstuk.

Toetsing

Na elk hoofdstuk (3 in totaal) volgt een toets.