Online cursus Hygiëne in de horeca

Online cursus Hygiëne in de horeca

Bij het bereiden van en werken met eten is hygiëne erg belangrijk. Deze online cursus helpt je om verantwoordelijk om te gaan met de gezondheid van je gasten! 

Bij het bereiden van en werken met eten is hygiëne erg belangrijk. Jij bent verantwoordelijk voor de gezondheid van je gasten! Wanneer je in de horeca aan de slag gaat, heb je hier dus dagelijks mee te maken. In deze cursus leer jij hoe je ervoor zorgt dat jouw gasten niet ziek worden door bedorven voedsel en hoe jouw persoonlijke hygíëne bijdraagt aan het welzijn van jouw gasten en de uitstraling van het horecabedrijf.

Doel van de cursus

De online cursus 'Hygiëne in de horeca' leer je op welke manier hygiëne bijdraagt aan het welzijn van je gasten en de uitstraling van het horecabedrijf. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van HACCP/Hygiënecode
  • Inzicht in voedselveiligheid en bedrijfshygiëne, zoals de verzorging van de werkplek, materialen, gereedschappen, grondstoffen en producten
  • Omgaan met persoonlijke hygiëne

Duur en studiebelasting

De online training 'Hygiëne in de horeca' duurt ongeveer 1 uur. 

Doelgroep

Deze training is voor iedereen die werkt of wil gaan werken in de horeca. De training is een eerste kennismaking met het vak. SVH biedt hierna diverse aanvullende opleidingsmogelijkheden.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Leren, Instructies en procedures opvolgen.

Lesmaterialen

Deze training bestaat uit diverse online leermiddelen.

Toetsing

Gedurende elk hoofdstuk wordt je kennis getoets. Deze cursus heeft geen eindtoets en biedt geen certificaat en/ of diploma.