Thee

Online cursus Thee in de horeca

Naast water is thee het oudste en meest gedronken drankje ter wereld. Je ziet het overal terug in horecazaken. Toch wordt er maar weinig bij thee stilgestaan, wat is thee nu eigenlijk? Na deze online cursus zet jij een kop thee die zelfs de meest verstokte koffiedrinker aangenaam zal verrassen.

Naast water is thee het oudste en meest gedronken drankje ter wereld. Je ziet het overal terug in horecazaken. Toch wordt er maar weinig bij thee stilgestaan, wat is thee nu eigenlijk? Na deze cursus kan jij gasten vertellen wat thee nu eigenlijk is en weet jij hoe je thee het beste kunt serveren. Zo zet jij straks een kop thee die zelfs de meest verstokte koffiedrinker nog verrast.

Doel van de cursus

De online cursus 'Thee in de horeca' geeft je zicht op diverse manieren van theezetten en het maken van diverse theevariaties. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van het bereiden van thee met theebladeren en heet water
  • Meer zicht op theerituelen
  • Kennis van diverse manieren van theezetten en diverse theevariaties

Duur en studiebelasting

De online training 'Thee in de horeca'' duurt ongeveer 2 uur. 

Doelgroep

Deze cursus is voor iedereen die meer wil weten over thee of de ambitie heeft om in de horeca aan het werk te gaan. De training is een eerste kennismaking met het vak. SVH biedt hierna diverse aanvullende opleidingsmogelijkheden.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Leren, Instructies en procedures opvolgen.

Lesmaterialen

Deze training bestaat uit diverse online leermiddelen en een toets na elk hoofdstuk.

Toetsing

Na elk hoofdstuk (3 in totaal) volgt een toets.