ADHD

Online cursus Herkennen van en omgaan met ADHD in je omgeving

Deze online cursus 'ADHD' vertelt kort en zakelijk de  belangrijkste dingen die je over ADHD moet weten. Voortaan weet jij onderscheid te maken tussen de feiten en verzinsels over ADHD. Voor iedereen met mensen in zijn/haar omgeving met ADHD.

Er bestaat veel ruis over 'ADHD'. Deze online cursus 'ADHD' vertelt kort en zakelijk de belangrijkste dingen die je over ADHD moet weten. De cursus is deskundig opgezet en met een hoge informatiewaarde. Voortaan weet jij onderscheid te maken tussen de feiten en verzinsels over ADHD.

Doel van de cursus

De cursus 'ADHD' legt uit wat ADHD is, welke kenmerken de stoornis heeft en vooral ook hoe je er het beste mee kunt omgaan. De online training sluit af met actuele informatie over medicatie, hulp en advies.

Wat kan of ken je na de cursus

  • Je hebt kennisgemaakt met de psychologie achter ADHD
  • Je kent de kenmerken van ADHD
  • Je hebt handvatten om om te gaan met mensen met ADHD, in het bijzonder kinderen

Duur en studiebelasting

De e-learning 'ADHD' duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze opleiding is bestemd voor iedereen die op een deskundige, eenvoudige, zakelijke en nuchtere manier geïnformeerd wil worden over een stoornis veel voorkomt en waarover veel misverstanden bestaan. Denk aan mensen die betrokken zijn bij verzorging, opvoeding en onderwijs, zoals (gast)ouders, jeugdzorgmedewerkers en remedial teachers. Ook geschikt voor bijvoorbeeld leidinggevenden die een medewerker met ADHD in hun team hebben. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beslissen en activiteiten initiëren, Aansturen, Begeleiden, Aandacht en begrip tonen, Samenwerken en overleggen, Relaties bouwen en netwerken, Overtuigen en beïnvloeden, Analyseren, Onderzoeken, Creëren en innoveren, Leren, Plannen en organiseren, Op de behoeften en verwachtingen van de 'klant' richten, Omgaan met verandering en aanpassen, Met druk en tegenslag omgaan.

Lesmaterialen

De cursus 'ADHD' bestaat uit een e-learning met video- en audiomateriaal,  Spelletjes, tips voor ouders en opvoeders en oefeningen ter verbetering van de concentratie.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De online cursus 'ADHD' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!