Organisatie

Online cursus De organisatie van je bedrijf

Weet je dat de manier waarop een onderneming is georganiseerd vaak beslissend is voor het uiteindelijke succes? Er zijn heel wat boeken en handleidingen op de markt over organisatiekunde. Als jij behoefte hebt aan een korte, zakelijke introductie in het onderwerp 'Organisatie', dan kun je met deze online cursus een heel eind komen.

Natuurlijk heeft jouw bedrijf in de loop van een langere of kortere tijd al een bepaalde organisatievorm gekregen. Het liep zoals het ging, met de groei mee zo ongeveer. Maar weet je dat de manier waarop een onderneming is georganiseerd vaak beslissend is voor het uiteindelijke succes? Er zijn heel wat boeken en handleidingen op de markt over organisatiekunde. Als jij behoefte hebt aan een korte, zakelijke introductie in het onderwerp 'Organisatie', dan kun je met deze online cursus een heel eind komen.

Doel van de cursus

De online cursus 'De organisatie van je bedrijf' bespreekt de voornaamste uitgangspunten voor het verbeteren van een organisatie, zoals de tien organisatieprincipes (van Doelstelling tot en met Continuïteit). 

Wat kan of ken je na de cursus

  • Bewustzijn van diverse managementniveaus (strategisch, tactisch, uitvoerend) met kernactiviteiten.
  • Kennis van systemen voor verdeling en indeling van taken.
  • Je hebt kennisgemaakt met het ontwerpen van een 'leesbare' structuur voor een organisatie.
  • Je kent de bijzonderheden rondom organisatiecultuur.

Duur en studiebelasting

De e-learning 'De organisatie van je bedrijf' duur ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 2 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is bestemd voor managers, leidinggevenden en verder voor iedereen die belangstelling heeft voor het organiseren van een onderneming. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten voor de opleiding die je volgt, werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beslissen en activiteiten initiëren, Aansturen, Samenwerken en overleggen, Analyseren, Plannen en organiseren, Bedrijfsmatig handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'De organisatie in je bedrijf' bestaat uit een e-learning met audio- en videomateriaal en het formulier 'Een organisatieschema opzetten'. 

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De online cursus 'De organisatie van je bedrijf' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

 

Besluitvaardigheid
Delegeren
Initiatief nemen
Netwerkvaardigheid
Omgevingsbewustzijn
Ontwikkelen medewerkers
Organisatiegericht aansturen
Plannen en organiseren
Samenwerken
Verandervermogen