Homeopathie

Online cursus Homeopathie

Homeopathie omvat meer dan die paar middeltjes die bij de drogist verkrijgbaar zijn, het is een manier van leven, met een duidelijke visie op gezondheid en ziekte. Als je de homeopathie wilt leren kennen vanuit een praktische en samenhangende beschrijving, dan is deze zorgvuldig uitgewerkte online cursus iets voor jou.

Homeopathie omvat meer dan die paar middeltjes die bij de drogist verkrijgbaar zijn, het is een manier van leven, met een duidelijke visie op gezondheid en ziekte. In onze zwaar gemedicaliseerde samenleving bieden de denkbeelden van de homeopathie wellicht een gezond tegenwicht of tenminste een alternatief. Als je de homeopathie wilt leren kennen vanuit een nuchtere, praktische en samenhangende beschrijving, dan is deze zorgvuldig uitgewerkte online cursus iets voor jou.

De online cursus 'Homeopathie' bestaat uit drie hoofdstukken. In het eerste deel worden de basisprincipes, de noodzakelijke historische bijzonderheden, bereidingswijzen en toedieningsvormen in het kort gepresenteerd. Het tweede hoofdstuk bespreekt eerst de 38 voornaamste werkzame stoffen binnen de homeopathie en gaat nader in op de betekenis van de zogeheten constitutietypen. Het derde onderdeel is geheel gewijd aan zelfmedicatie met behulp van homeopathische middelen. In het voorbijgaan krijg je in deze online training ook heel veel fytotherapeutische informatie mee. Elk van de drie modules wordt afgesloten met een afzonderlijke toets.

Duur van de online cursus
De e-learning 'Homeopathie' duurt ongeveer 100 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2,5 week.

Doelgroep
Deze e-learning is bestemd voor mensen die zich grondig en deskundig willen laten informeren over een onderwerp waarover veel onzin wordt verteld.

Competenties die met deze training verder ontwikkeld: Materialen en middelen inzetten, Analyseren, Op de behoeften en verwachtingen van de 'klant' richten.

Lesmaterialen
De cursus 'Homeopathie - Totaaloverzicht van de achtergronden en productkennis met het oog op gezond leven' bestaat uit: VideoCollege, E-books, Begrippenlijst homeopathie, Begrippenlijst fytotherapie, Overzicht werkzame stoffen, Samenvattingen.

Toetsing
De online cursus 'Homeopathie - Totaaloverzicht van de achtergronden en productkennis met het oog op gezond leven' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat
Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard bij je loopbaanprofiel plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!