Omgaan met depressie

Online cursus Omgaan met depressie

Steeds meer professionals komen erachter dat depressieve gevoelens in verband kunnen staan met verkeerde voedingsgewoonten, een tekort aan vitamines en de invloed van hormonen. Deze online training geeft je informatie over een depressie en tips om ermee om te gaan.

Steeds meer professionals komen erachter dat depressieve gevoelens in verband kunnen staan met verkeerde voedingsgewoonten, waardoor er voedseltekorten kunnen optreden. Uit onderzoek is gebleken dat ook voor mensen met een zware depressie het ophogen van voedingsstoffen zoals Vitamine D, B6, B11 en Omega 3-vetzuren zinvol is. Ook hormonen kunnen een rol spelen. 

Een tekort aan dopamine bijvoorbeeld zorgt ervoor dat mensen zin krijgen in cafeine, alcohol of nicotine. Deze zorgen voor een korte piek in de dopamine-aanmaak, maar de drang ernaar wordt vervolgens alleen maar groter. Daarom is het van belang dat het dopaminepeil constant blijft. Voor de aanmaak van dopamine zijn vitamine B6 en magnesium essentieel. In deze online cursus leer je er meer over. 

Doel van de cursus

In de online cursus 'Omgaan met depressie' leer je hoe je onder andere via (andere) voeding invloed kunt uitoefenen op een depressie.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van het effect van voeding op je gemoed
  • Kennis van manieren om je dopaminepeil op niveau te houden
  • Omgaan met een depressie

Duur en studiebelasting

Deze cursus duurt circa 15 uur. Wil je het maximale rendement uit je online cursus halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 4 weken.

Doelgroep

Deze online cursus 'Omgaan met depressie' is geschikt voor iedereen die graag meer wil weten over het omgaan met depressie.

Lesmaterialen

De online cursus 'Omgaan met depressie' bestaat uit: E-Books, Video's, Tips, Bonusmateriaal, Engelse E-Book & Video's.

Toetsing

Deze online cursus wordt niet afgesloten met een eindtoets.

Certificaat

Na het succesvol afronden van deze cursus ontvang je een certificaat.

Hoe gaat dit in zijn werk:

  1. Je volgt de online training in zijn geheel.

  2. Is de training succesvol afgerond dan klik je op de gele balk met de tekst:  ‘Klik hier om uw CERTIFICAAT VAN DEELNAME aan te vragen!’

  3. Het certificaat ontvang je via e-mail en mocht je deze niet hebben ontvangen, check ook even je spambox!

Tip: Bewaar je certificaten en/ of plaats deze bij je (Linkedin) profiel, At Monday Talentcard® , portfolio of CV.