Gezond Slapen en Slaapstoornissen

Online cursus Gezond Slapen en Slaapstoornissen

Een goede nachtrust is onontbeerlijk om gezond en vitaal te blijven. Slaap je moeilijk in, word je vaak wakker of voel je je de volgende ochtend niet voldoende uitgerust?  In deze cursus leer je hoe je beter en gezonder kunt slapen. 

Slaap is een periode van rust voor ons lichaam en geest. Tijdens de slaap treden er diverse veranderingen op in ons lichaam: onze spieren ontspannen zich, hersengolven vertragen en onze hartslag en ademhaling vertraagt. Al deze fysiologische veranderingen hebben vaak één belangrijk gevolg: je uitgerust voelen. Op deze manier kun je de volgende dag weer met voldoende concentratievermogen aan de slag. 

Helaas slaapt niet iedereen even goed. Sommige mensen hebben dan ook (tijdelijk of permanent) last van, zogenoemde, slaapstoornissen. Deze stoornissen kenmerken zich door het niet of nauwelijks kunnen slapen en vloeien voort uit zowel lichamelijke als psychische problemen.

Doel van de cursus

In deze online cursus leer je meer over slapen en slaapstoornissen. Deze informatie zal je helpen om beter en gezonder te slapen. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Meer kennis van slaapstoornissen
  • Meer kennis van het belang van slapen
  • Toepassen van tips om beter en gezonder te slapen

Duur en studiebelasting

Deze online cursus duurt circa 8 uur. Wil je het maximale rendement uit je online cursus halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2,5weken.

Doelgroep

Deze online cursus is geschikt voor iedereen die graag op een gezonde manier beter wil leren slapen.   

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Instructies opvolgen, Gezonder leven.

Lesmaterialen

De online cursus 'Gezond Slapen en Slaapstoornissen' bestaat uit: E-Books, Video's, Engelse E-Books & Video's, Tips.

Toetsing

Deze online cursus wordt afgesloten met een eindtoets.

Certificaat

Na het succesvol afronden van deze cursus ontvang je een certificaat.

Hoe gaat dit in zijn werk:

  1. Je volgt de online training in zijn geheel.

  2. Is de training succesvol afgerond dan klik je op de gele balk met de tekst:  ‘Klik hier om uw CERTIFICAAT VAN DEELNAME aan te vragen!’

  3. Het certificaat ontvang je via e-mail en mocht je deze niet hebben ontvangen, check ook even je spambox!

Tip: Bewaar je certificaten en/ of plaats deze bij je (Linkedin) profiel, At Monday Talentcard® , portfolio of CV.