Geur en emotie

Online cursus Geur en emotie

Geuren hebben grote invloed op de emoties van mensen. Wat is de werking van elke geur? Dat is vaak gissen. De online cursus 'Geur en emotie' biedt een goed gedocumenteerd overzicht van de werking van geuren op het gevoelsleven van de mens. 

Geuren hebben grote invloed op de emoties van mensen. Wat is de werking van elke geur? Dat is vaak gissen. De online cursus 'Geur en emotie' biedt een goed gedocumenteerd overzicht van de werking van geuren op het gevoelsleven van de mens. 

Doel van de cursus

De online cursus 'Geur en emotie' biedt een overzicht van de werking van geuren op het gevoelsleven van de mens. 

Wat kan of ken je na de cursus

  • Meer kennis van de zintuigen, in het bijzonder van het reukzintuig
  • Kennis van storingen in het waarnemen van geuren
  • Kennis van verband tussen geur en smaak
  • Associëren met geuren
  • Toepassen van etherische oliën
  • Kennis van de werking van geuren op de menselijke emoties (kalmerend, concentratiebevorderend, opwekkend, eetlustbevorderend, ontspannend en emotieversterkend)

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Geur en emotie' duurt ongeveer 2 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. HDe totale studiebelasting bedraagt 3 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die graag een overzicht wil hebben vande werking van geuren op het gevoelsleven van de mens. Maar ook als je voor je werk, bijvoorbeeld in de drogisterij of in de zorg, te maken krijgt met het belang van geur in het leven van mensen, kan deze cursus je wegwijs maken. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Analyseren, vakdeskundigheid toepassen.

Lesmaterialen

De cursus 'Geur en emotie' bestaat uit: VideoCollege, Samenvatting, E-books, Controleblad, Overzicht toepassing etherische oliën, Checklist aanschaf etherische oliën, Oefeningen, Overzicht koken en geuren.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 2 modules. 

Toetsing

De online cursus 'Geur en emotie' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!