Rich Dad, Poor Dad (samenvatting)

Rich Dad, Poor Dad (samenvatting)

Iedereen wil financieel ''vrij'' zijn, maar niemand regelt het, en je behoort het belang van geld te relativeren. In de monsterhit Rich Dad, Poor Dad vertelt een ''social kapitalist'' hoe hij leerde dat de juiste mindset en focus bepalend zijn voor wel of niet rijk worden, dat de focus meestal ‘fout’ is, en hoe het wél te regelen.

Rich Dad, Poor Dad (Samenvatting)

Iedereen wil financieel ''vrij'' zijn, maar niemand regelt het, en je behoort het belang van geld te relativeren. In de monsterhit Rich Dad, Poor Dad vertelt een ''social kapitalist'' hoe hij leerde dat de juiste mindset en focus bepalend zijn voor wel of niet rijk worden, dat de focus meestal ‘fout’ is, en hoe het wél te regelen. Lees meer.....

 

De auteur

Kiyosaki is het meest bekend door zijn boekenreeks Rich Dad Poor Dad, een reeks van financiële zelfhulp- en motivatieboeken, en andere middelen uitgebracht onder de Rich Dad-merk. Hij heeft 15 boeken geschreven waarvan er gezamenlijk meer dan 26 miljoen exemplaren zijn verkocht

 

Over de samenvattingen

De samenvattingen van SpeedMBA zijn ultracompact. Of het origineel nu een boek van 200 of van 500 pagina’s is, steeds krijg je in het equivalent van 1,5 tot 2 A4 de gehele essentie van het boek mee. Voor de één is dit de ideale lengte om de kernboodschappen mee te pakken, voor de ander kan het als een aftasting dienen om het echte boek te gaan lezen.

 

De samenvatter Machiel Emmering

Machiel studeerde economie en bedrijfskunde, en is gepromoveerd bij Nyenrode. Hij past dit toe als management consultant, trainer, projectmanager, en ondernemer.

Hij werkte voor o.a. DNB, Sara Lee en Philips, en sinds 2007 als zzp’er voor corporates (o.a. ING, MasterCard, eBay), ministeries (o.a. EZ, I&W, VWS), en grote MKB’ers (o.a. Heerema, TFG, TOPdesk).

Machiel heeft vele artikelen en een diverse boeken geschreven, waaronder Het Bedrijf, de verkorte handleiding en 100 Business Bites. Zijn stijl is los en informeel, maar hij zit wel strak op inhoud. Zijn “ding” is om omvangrijke en schijnbaar complexe gebieden toch logisch, compact en toegankelijk voor iedereen te maken. Zo ontstonden ook de samenvattingen van SpeedMBA. 

Aanpassingsvermogen
Ambitie
Besluitvaardigheid
Durf
Energie
Integriteit
Motiveren
Omgang met details
Onafhankelijkheid
Oordeelsvorming
Prioritering
Probleemanalyse
Verandervermogen
Zelfvertrouwen