The Goal (The Theory of Constraints)

The Goal (The Theory of Constraints)

Verbetering als algemeen wenselijk ding kan op allerlei manieren. Een aanpak die via deze ''business roman'' bekend werd is de Theory of Constraints. Goldratt legt uit dat je je op je huidige beperking moet richten, en niet lukraak moet verbeteren. Dit leidt tot een scherpe nieuwe kijk op o.a. inefficiëntie en managementaandacht.

The Goal - The Theory of Constraints (Samenvatting)

Verbetering als algemeen wenselijk ding kan op allerlei manieren. Een aanpak die via deze ''business roman'' bekend werd is de Theory of Constraints. Goldratt legt uit dat je je op je huidige beperking moet richten, en niet lukraak moet verbeteren. Dit leidt tot een scherpe nieuwe kijk op o.a. inefficiëntie en managementaandacht. Lees meer.....

 

De auteur

Eliyahu Moshe Goldratt was een in Israël geboren natuurkundige die businessconsultant werd. Goldratt was van huis uit natuurkundige en de bedenker van de Theory of constraints. Hij beweerde oplossingen te hebben gevonden voor generieke problemen binnen organisaties door er wetenschappelijke methoden op los te laten. Hij kenmerkte zich door een thriller-achtige schrijfstijl waarin hij zijn denkbeelden uiteenzet. 

 

Over de samenvattingen

Business boeken. De lijst van klassiekers die je gelezen zou moeten hebben blijft groeien. Maar wie heeft daar de tijd voor, en waarom moeten ze zo dik zijn? Dr. Machiel Emmerink heeft de beste boeken ter wereld helemaal voor je gestript tot de essentie, in 2 pagina’s per boek (Nederlands en Engels). Door de ultracompacte samenvatting raak je in 10 tot 15 minuten tot de kern van het verhaal. 

 

De samenvatter Machiel Emmering

Machiel studeerde economie en bedrijfskunde, en is gepromoveerd bij Nyenrode. Hij past dit toe als management consultant, trainer, projectmanager, en ondernemer.

Hij werkte voor o.a. DNB, Sara Lee en Philips, en sinds 2007 als zzp’er voor corporates (o.a. ING, MasterCard, eBay), ministeries (o.a. EZ, I&W, VWS), en grote MKB’ers (o.a. Heerema, TFG, TOPdesk).

Machiel heeft vele artikelen en een diverse boeken geschreven, waaronder Het Bedrijf, de verkorte handleiding en 100 Business Bites. Zijn stijl is los en informeel, maar hij zit wel strak op inhoud. Zijn “ding” is om omvangrijke en schijnbaar complexe gebieden toch logisch, compact en toegankelijk voor iedereen te maken. Zo ontstonden ook de samenvattingen van SpeedMBA. 

Aanpassingsvermogen
Ambitie
Besluitvaardigheid
Discipline
Informatie-analyse
Omgang met details
Plannen en organiseren
Prioritering
Probleemanalyse
Samenwerken