Effectief communiceren

Online cursus Effectief communiceren

Waar mensen samenleven of samenzijn vindt communicatie plaats. Dit doen we door te spreken en te luisteren. In het proces van informatie-uitwisseling speelt ook lichaamstaal een belangrijke rol. Soms is een gezichtsuitdrukking of een gebaar al voldoende.In deze online cursus leer je verschillende vormen van communicatie.

Waar mensen samenleven of samenzijn vindt communicatie plaats. Dit doen we door te spreken en te luisteren. In het proces van informatie-uitwisseling speelt ook lichaamstaal een belangrijke rol. Soms is een gezichtsuitdrukking of een gebaar al voldoende.

Doel van de cursus

In de online cursus 'Effectief communiceren' leer je meer over de verschillende vormen van communicatie. Na de cursus weet je hoe communicatie kan worden beïnvloed door het referentiekader van iemand. Je leert over feedback en feedforward geven. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van diverse communicatievormen
  • Kennis van de invloed van iemands referentiekader op de communicatie
  • Geven van feedback en feedforward

Duur en studiebelasting

De online cursus 'Effectief communiceren' duurt ongeveer 2 uur. Om een goed rendement te halen uit de cursus, is het aan te raden deze tijd over verschillende momenten te verdelen.

Doelgroep

Iedereen die meer kennis wil opdoen over communicatie op de werkvloer.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Communiceren, Leren.

Lesmaterialen

De online cursus 'Effectief communiceren' bestaat uit: tekst, afbeeldingen, verschillende vraagsoorten, video’s, illustraties en animaties.

Certificaat

Na het behalen van de cursus kan je zelf een certificaat downloaden. Dit certificaat kun je uiteraard bij je loopbaanprofiel plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!