RV1 Techniek bedrijfswagens

Online cursus RV1 Techniek bedrijfswagens

Het klinkt eenvoudig, chauffeur worden. In de praktijk zien we dat veel cursisten al stranden bij de theorie. Volgens cijfers van het CBR (uit 2016) bleef het slagingspercentage voor de module verkeer en techniek onder de 60%. Een grote uitdaging voor leerling, bedrijf en opleider om dit percentage te verhogen! Deze online cursus helpt jou om je goed voor te bereiden op het examen bij het CBR.

Het klinkt eenvoudig, chauffeur worden. In de praktijk zien we dat veel cursisten al stranden bij de theorie. Volgens cijfers van het CBR (uit 2016) bleef het slagingspercentage voor de module verkeer en techniek onder de 60%. Een grote uitdaging voor leerling, bedrijf en opleider om dit percentage te verhogen!

Doel van de cursus

De online cursus 'RV1 Techniek bedrijfswagens' is een voorbereiding op het examen verkeer en techniek bij het CBR. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Voorbereiden op examen verkeer en techniek bij CBR
  • Kennis van de motor in bedrijfswagens
  • Kennis van het brandstofsysteem in bedrijfswagens
  • Kennis van diverse defecten in bedrijfswagens

Duur en studiebelasting

De online cursus 'RV1 Techniek bedrijfswagens' duurt ongeveer 16 uur. Om een goed rendement te halen uit de cursus is het aan te raden deze uren over verschillende momenten te verdelen.

Doelgroep

Voor iedereen die graag wil leren voor zijn examen vakbekwaamheid beroepschauffeur bij het CBR.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Instructies en procedures opvolgen, Technische kennis.

Lesmaterialen

De online cursus 'RV1 Techniek bedrijfswagens' bestaat uit: tekst, afbeeldingen, verschillende vraagsoorten, video’s, illustraties en animaties.

Toetsing

In de cursus staan veel oefenvragen en toetsen. Om daadwerkelijk jouw diploma te halen, dien je een examen af te leggen bij het CBR.

Certificaat

Om jouw officiële diploma vakbekwaamheid beroepschauffeur te behalen, moet je examen afleggen via het CBR.